,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3326
  • Euro 34.9488
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Polis iftar vakti anneyi dövdü, oğluna da işkence etti!

Polis iftar vakti anneyi dövdü, oğluna da işkence etti!
İstanbul'da "iftar vaktinde" 2 motorize polis ekibi durdurdukları bir araçtan indirdikleri genci feci şekilde dövdü, olay yerine gelen anneyi de başörtüsüne el uzatarak yerlerde sürükleyip, gözaltına aldıkları gence 90'ları aratmayan işkence yaptılar.

İstanbul'da "iftar vaktinde" yol kontrolü yapan polis, bir gence şiddet uyguladı, olay yerine gelen annesini dövdü, ardından da gözaltında 90'ları aratmayan işkenceler uyguladı.

İstanbul'da "iftar vaktinde" 2 motorize polis ekibi durdurdukları bir araçtan indirdikleri genci feci şekilde dövdü, olay yerine gelen anneyi de başörtüsüne el uzatarak şiddet uygulayıp yerlerde sürükledi. Ardından gözaltına alınan genç, 90'ları aratmayan işkencelere uğradı.

Olay, dün akşam iftar saatinden yaklaşık 10 dakika önce Güngören'de yaşandı. İş yerinden çıkıp evine giden Efrahim Yakar isimli genç, evine yakın bir mesafede "Yunus Ekipleri" tarafından durduruldu. Yakar, aracından indirildikten sonra arandı. Başka bir polis ise aracın içinde arama yaptı. 

Arama yapan polisin, aracın içerisini dağıtmasına, "Burası evimin önüdür. Komşularım görüyor, insanlar tedirgin oldu. Arabada bomba varmış gibi davranıyorsunuz. Ayıptır, böyle yapmayın." diyen Yakar, daha sonra büyük bir şiddete uğradığını söyledi.

Yaşadıklarını anlatan Efrahim Yakar, bir anda neye uğradığını şaşırarak kendisinin yumruklandığını, yere atılıp tekmelendiğini söyledi.

Polisin şiddetini gören annesinin, eşinin, çocuklarının ve aynı mahalledeki akrabalarının da olay yerine geldiğini ve onların da şiddete uğradığını dile getirdi.

Polise "yapmayın, etmeyin" diyen annesinin de dövüldüğünü söyleyen Yakar, "Annemin başörtüsünü çektiler. Döverek yerde sürüklediler. Onlara engel olmaya çalışan akrabalarımı da joplarla dövdüler." dedi.

"Sizi arabada rahat vuramıyoruz, karakola gidelim size o zaman göstereceğiz"

Daha sonra polisin bölgeye çok sayıda ekip çağırdığını belirten Yakar, kendisinin gözüne biber gazı sıkıldığından ve çok dövüldüğünden yerden kalkamadığını, olay yerine gelen diğer polislerin de ailesine şiddet uyguladığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Ailemin gözleri önünde, yerde yarı baygın haldeyken beni dövmeye devam ettiler. Daha sonra beni polis aracına koydular. O sırada kalabalığı görüp gelen bacanağım araya girince onu da tutup benim bulunduğum araca koydular. Polis aracında ikimize joplarla, tekmelerle, yumruklarla vurdular. O esnada bizi gören eniştem 'yapmayın, etmeyin' deyince onu da vurdular. Kelepçeleyip arabaya koydular. Sonra, ta Bağcılar polis merkezine kadar bizi bayağı dövdüler. Daha sonra bizi Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü yanındaki motorize ekiplerin büro amirliğine aldılar. Yolda bize, 'Sizi arabada rahat vuramıyoruz, karakola gidelim size o zaman göstereceğiz.' dediler."

"Beni bir odaya aldılar ve bayılana kadar işkence yaptılar"

Polis merkezinde gördüğü işkenceyi de anlatan Yakar, şöyle konuştu: "Beni bir odaya aldılar ve işken yaptılar. Gözlerimi açamıyordum. Beni yere attılar ve yaklaşık bir saat 10 kişi tekmeler, yumruklar ve joplarla vurdular. Kafamı yerlere vurdular, kasıklarımı sıktılar. Bayılana kadar vurdular. Sonra soğuk su üzerime döktüler. Bir polis bana vura vura orta parmağını kırdı ve diğer polislere dönerek, 'Benim parmağım kırıldı, bunun kolunu kırın." dedi. Sonra kolumu kırmaya çalıştılar. Ardından yine bayıldım. Gözlerimi açtığımda ben yalnızdım. Zaman kavramını bilmiyorum."

"Siz teröristsiniz, teröristlerin orucu kabul olmaz!"

Oruçlu olduğunu söylemesine rağmen polisin durmadan işkence ettiğini, "Siz teröristsiniz, teröristlerin orucu kabul olmaz!" dediklerini anlatan Yakar, yaşadıklarını şöyle ifade etti:

"Yapmayın! Oruçluyum! Allah rızası için artık vurmayın, dememe rağmen durmadan vurdular. Her iki kelimelerinden biri, 'oğlum siz teröristsiniz' oldu.  İftar etmeme müsaade etmediler. Oruçluyum dememe rağmen, 'teröristlerin orucu kabul olmaz' dediler."

"Vücudumun her tarafı morluklar ve jop izleriyle doluydu"

Gece yarısından sonra hastaneye götürüldüğünü aktaran Yakar, doktor raporuna yaşadığı işkencelerin onda birinin kaydedildiğini, buna da kendisini hastaneye götüren polislerin etki ettiğini dile getirerek, "Vücudumun her tarafı morluklar ve jop izleriyle doluydu. Kafamda şişlikler vardı, yürüyemiyordum. Oradaki bir polis argo kelime kullanarak, 'Bunun hiçbir b… yok' rapor sağlam, hiçbir şeyi yok.' dedi. Gördüklerimin onda birini yazmışlardı." dedi.

"Annemi dövdüler, başörtüsünü çektiler, ellerini kelepçelediler"

Annesinin de polisler tarafından dövüldüğünü, başörtüsünün çekildiğini söyleyen Yakar, "Annemi de dövdüler. Başörtüsünü çektiler. Ellerini kelepçelediler. Karakola götürdüler. Yerlerde sürüklediler. Orada da dövdüler. Olup biten her şeyin kamera kayıtları var. Çevredeki işyerlerinin, binaların güvenlik kameraları her şeyi kaydetmiştir. Bunlar incelendiğinde neler yaşadığımız daha net görülecektir." diye belirtti.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55