,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor

PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor
PKK'ya yönelik devam eden operasyonlarda 7 PKK'li öldürülürken, çıkan çatışmada bir asker hayatını kaybetti, 5'i hafif 6 asker de yaralandı. Binbaşının makam aracının geçişi esnasında yapılan saldırıda ise binbaşı hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanlığı, İç Güvenlik Operasyonları kapsamında; Diyarbakır Lice kırsalında, İl Jandarma Komutanlığınca bugün gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 5 PKK'lının öldürüldüğünü belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı da Pençe Harekâtı ile koordineli olarak, Irak'ın Metina bölgesine düzenlenen hava harekâtıyla PKK'ya ait silah mevzii, barınak ve sığınak olarak kullanılan hedefler vurulduğunu ve 2 PKK'lının  daha etkisiz öldürüldüğünü kaydetti.

Milli Savunma Bakanlığı ayrıca Pençe-2 Harekatı kapsamında Irak'ın kuzeyinde PKK'lilerle çıkan çatışmada bir askerin hayatını kaybettiği, 5'i hafif olmak üzere 6 askerin de yaralandığı bilgisini paylaştı.

Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı köyü yakınlarında, binbaşının makam aracının geçişi esnasında PKK tarafından roketli saldırı düzenlendi. Yapılan saldırıda Binbaşı Zafer Akkuş hayatını kaybederken, bir güvenlik korucusu ile araç sürücüsü yaralandı.

Pençe Harekatı'nda tespit edilen 8 adet sığınak ve gömme depo içerisinde ise şunların ele geçirildiği belirtildi: "Bir adet RPG 11 Roketatar, bir adet BKC makineli tüfek, 4 adet M-16 A4 Piyade Tüfeği, 3 adet AK-47 Piyade Tüfeği, bir adet Uzi Makineli Tabanca, bir adet Starling marka yarı otomatik tüfek, 19 adet RPG-7 Antitank roket mühimmatı, 2 adet Anti Personel roket mühimmatı, 400 adet BKC mühimmatı, 5 adet RPG mühimmatı, 7 adet el bombası, 40 adet AK-47 mühimmatı, 15 kg amonyum nitrat, 90 adet el bombası fünyesi, bir adet Pulsar marka termal dürbün, 12 adet Keskin Nişancı Silahı (KNS) dürbünü, 3 adet Zagros Keskin Nişancı dürbünü, bir adet 8x30 büyütme el dürbünü, 5 adet Lazer Mesafe Ölçme Cihazı, 2 adet rüzgâr ölme cihazı, bir adet nem ölçme cihazı, 3 adet kalibrasyon cihazı, 44 adet AK-47 piyade silahı şarjörü, 6 adet M16 şarjörü, 24 adet KNS şarjörü, 4 adet gaz maskesi ve filtresi, 51 fıçı mazot ve benzin, 6 adet büyük tüp, 12 adet silah bakım spreyi, çeşitli hafıza kartları ve elektronik cihaz ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilerek yerinde imha edildi." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55