,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2503.624
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.52
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 20 °C

PKK'ya ait mühimmat ve esrar ele geçirildi

PKK'ya ait mühimmat ve esrar ele geçirildi
Diyarbakır'ın Lice Hazro ve Kulp ilçelerinin dağlık ve kırsal alanlarında PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda tespit edilen sığınaklarda çok sayıda mühimmat ve toprağa gömülü vaziyette esrar ele geçirildi.

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda tespit edilen sığınaklarda çok sayıda mühimmat ve toprağa gömülü vaziyette esrar ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca, PKK mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda arazide birliklerin geçiş güzergâhına tuzaklanmış olarak bulunan bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği, ayrıca tespit edilen değişik ebatlarda 3 kış sığınağı tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildi.

Açıklamada, "Gerçekleştirilen temas arama faaliyetlerinde bahse konu sığınaklar içerisinde, bir Mayın/EYP düzeneği, bir adet makinalı tabanca, bir adet antitank roketatar mühimmatı, 3 adet Rokatatar sevk fişeği, 20 adet elektrikli fünye, 2 adet alfa fair kumanda düzeneği, 10 kilogram amonyum nitrat, 100 gram C-4 patlayıcı madde, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 100 metre elektrik kablosu, 13 adet pil, bir adet büyük tüp ile çok sayıda giyim, yaşam malzemesi ve örgütsel döküman ele geçirilmiş, delil niteliğine haiz olan malzemeler muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir." denildi.

Operasyonlarda yüklü miktarda esrar maddesinin ele geçirildiğinin belirtildiği açıklamada,

"Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında;  arazide toprağa gömülü vaziyette tespit edilen 6 adet Jelikan bidon ile arazide gizlenen 13 adet çuval ve poşet içerisinde; 548 kilogram esrar maddesi ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır. Lice ilçesi Yalaza köyünde, PKK/KCK terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü, örgüte yardım yataklık yaptığı ve örgüt adına uyuşturucu ürettiği tespit edilen Ş.B. isimli şahsın ikametgâhında yapılan adli aramada; 2 kilogram esrar maddesi, bir adet hassas terazi, bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Çavundur köyünde ikamet eden A.B. isimli şahsın evinde yapılan adli arama neticesinde; 4 kilogram Amonyum Nitrat ile örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın devamında, "Ayrıca Lice ilçesi Yalaza Köyü mülki sınırları içerisinde icra edilen temas araması esnasında, toplanması yasak olan yabani orkide soğanı bitkisinden 35 kilogram topladıkları tespit edilen 9 şahıs hakkında yasal işlem başlatılarak Lice Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğünce 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden idari para cezası uygulanmıştır." diye belirtildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55