,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

PKK'ya ait bir buçuk ton uyuşturucu ve silah yakalandı

PKK'ya ait bir buçuk ton uyuşturucu ve silah yakalandı
Diyarbakır Valiliği, ​Diyarbakır'ın 6 ilçesinde devam eden operasyonlarda, PKK'ya ait yaklaşık bir buçuk ton uyuşturucu, el yapımı patlayıcı,silah ve mühimmatı ele geçirildiğini bildirdi.

​Diyarbakır'ın 6 ilçesinde devam eden operasyonlarda, PKK'ya ait yaklaşık bir buçuk ton uyuşturucu, el yapımı patlayıcı ile silah ve mühimmatı ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği, 6 ilçe, 104 köy ve mezrada PKK'ya yönelik, 14 komando taburu, binden fazla Polis Özel Harekât Personeli, bin 442 güvenlik korucusu olmak üzere toplam 7 bin 742 personelle 28 Mayıs'tan itibaren düzenlenen operasyonların hâlen devam edildiğini bildirdi.  

Valilik açıklamasında 20 Haziran 2017 Salı günü yapılan düzenlenen operasyonlarda, 30 yol kontrol noktasında; 133 araç ve 986 kişinin sorgulanması yapıldığı, yapılan sorgulamalarda yoklama kaçağı tespit edilen 9 kişi yakalanarak, askerlik tebligatı yapıldıktan sonra serbest bırakıldıkları ifade edildi.

Açıklamada, 7 köy ve 2 mezrada toplan 160 ev ve eteklerinde yarama yapıldığı, 2 kişinin “Kasten Adam Öldürme” ve “Suçluyu Kayırma” gerekçesiyle gözaltına alındığı kaydedildi.

PKK'ya ait tespit edilen 5 sığınak içerisinde yapılan aramada; 450 kilogram amonyum nitrat, 2 adet 8’li pil bloğu, 15 adet piknik tüpü, 7 adet mutfak tüpü, bir adet tüfek bombası, bir adet roketatar sevk fişeği, 11 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 160 adet uçaksavar mühimmatı, 440 adet PKMS (Bixi) mühimmatı, 3 adet PKMS (Bixi) şeridi, 5 adet G-3 kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet HK-33 kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 4 adet kaleşnikof piyade tüfeği kütüklüğü ve bir adet hücum yeleğinin ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla tespit edilen sığınakların kullanılamaz hale getirildiği, ele geçirilen mayın ve el yapımı patlayıcıların imha edildiği, silah ve mühimmat muhafaza altına alındığı bildirildi.

Karayolu kenarına döşenen el yapımı patlayıcıların kontrollü bir şekilde imha edildiği belirtilen açıklamada, "Hazro ilçesi Çitlibahçe köyü mülki sınırları içerisinde karayolu kenarına, bir adet 12 kilogramlık mutfak tüpü içerisine yaklaşık 50 kilogram amonyum nitrat ve şeker ile güçlendirilen ve ayrıca, Kocaköy ilçesi Yazıköyü mülki sınırları içerisindeki karayolu kenarına 50 kilogramlık plastik bidon içerisine yerleştirilmiş amonyum nitrat ile irtibatlı 8 adet bir buçuk voltluk pil ve alfa fire alıcı sistemli uzaktan komutalı 2 ayrı el yapımı patlayıcı düzeneği, tespit edilmesi sonrasında patlayıcı madde imha timi tarafından yerinden çıkarılarak, emniyetli bir bölgede tahrip edilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "749 kilogram kubar, 3 bin 961 kilogram toz olmak üzere toplam 4 bin 710 kilogram uyuşturucu maddesi ile 70 bin 728 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiş olup, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip, Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince yerinde imha edilmiş, söz konusu uyuşturucu maddesi muhafaza altına alınmıştır." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55