,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

PKK’nın katlettiği köylüler kabirleri başında anıldı

PKK’nın katlettiği köylüler kabirleri başında anıldı
Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Derince mezrasında 27 yıl önce PKK tarafından katledilen 14‘ü çocuk, 8’i kadın 22 köylü dualarla anıldı.

Derince mezrasında, 21 Ekim 1993 tarihinde, PKK tarafından gerçekleştirilen katliamın acısı hâlâ tazeliğini koruyor.

Kalems Dağı'nın yamaçlarında bulunan ve tarımla geçimini sağlayan Derince mezrasında, PKK'lılar aynı aileden 22 kişiyi katletti.

PKK'lı gurubun, 3 aylık bebeklerin ve hamile kadınların da aralarında olduğu Erdem ailesinden 22 kişiyi katlettiğini hatırlatan Zaman Erdem, hunharca katledilen masumların arasında eşi, 3 çocuğu, annesi, ağabeyi ve yeğenlerinin olduğunu söyledi.

Siirt Valiliği, Derince köyü şehitliğinde anma töreni düzenledi, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin ardından dualar edildi.

Derince köyünde düzenlenen törene, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacibektaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Baykan Kaymakamı ve Baykan Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, Köy ve Mahalle muhtarları, şehit yakınları ve Derince köy sakinleri ile çevre köylerden vatandaşlar katıldı.

Törende vatandaşlara hitap eden Vali Hacıbektaşoğlu, "Terör örgütü PKK’nın adının ‘Bebek Katili’ olarak tescil edildiği Baykan ilçemize bağlı Derince köyü katliamında şehit olan ve aralarında 9 aylık bir bebeğinde bulunduğu 14’ü çocuk ve 8’i kadın olmak üzere 22 sivil masum vatandaşlarımız için bir aradayız. Tarihe kara bir leke olarak geçen bu katliamda şehit olan tüm vatandaşlarımızı rahmetle ve minnetle yâd ediyor, yakınlarına sabır diliyorum." dedi.

Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç da Derince köyünde, PKK’nin insanlık dışı bir katliam gerçekleştirdiğine hatırlatarak, örgütü lanetledi.  

Şehit yakını Metin Erdem de, yaşadıkları katliamın üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen Derince köyü mazlumlarının yitirilen haklarını ve kaybedilen canlarının kanlarının yerde kalmadığını söyledi. Erdem, "Acımız büyüktür, 3 aylık, 1 yıllık bebeklerimiz alçak PKK terör örgütleri tarafında katledildi. Yüce Rabbim bu alçakları kahhar ismiyle kahretsin. Devletimiz ve Milletimiz var olsun. Vatan sağ osun." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Hacıbektaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç ve beraberindekiler, şehit mezarlarını ziyaret ederek, şehit yakınlarına başsağlığı ve sabır dilediler.(İLKHA)









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55