,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

PKK’nın katlettiği 30 köylü mezarları başında anıldı

PKK’nın katlettiği 30 köylü mezarları başında anıldı
Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık köyünde 34 yıl önce PKK mensuplarınca katledilen 16'sı çocuk, 8'i kadın 30 kişi mezarları başında anıldı.

 

Pınarcık Mahallesi’ndeki anma töreni, Kur’an-ı Kerim tilaveti başladı. Törene katılan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şehitlikteki mezarlara karanfil bırakıp dua etti.

Burada konuşan Vali Demirtaş, “Burada 34 yıl önce büyük bir katliam yapılmış. Kundaktaki bebekten yaşlısına kadar vatandaşlarımızı terör örgütü katletmiş. Hakikaten çok büyük bir acı. Tabi terör örgütünün amacı; memlekete fesadı koymak, birliğimizi, beraberliğimizi bozmak. Çok şükür 35,40 yıldan beri bu beraberliğimizin geçtikçe güçlendiğini görüyorum. Bugün ay yıldızlı bayrağımız burada dalgalanıyorsa, Kur’an-ı Kerim okunuyorsa, ezanlarımız eğer beş vakit minarelerimizden sesleniyorsa demek ki bu memlekete birlik ve beraberliği çok güzel sağlamamışız.” dedi.

PKK’nin katlettiği 30 köylü mezarları başında anıldı

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş

Batının PKK saldırıları karşısında sessiz kaldığına dikkat çeken Vali Demirtaş, şunları söyledi;

“Kulakları duymayan, gözleri görmeyen bir Batı ile karşı karşıyayız. Ancak bizim içimizdeki birlik ve beraberlik olduğu müddetçe tüm dünya üzerimize gelse de bu ülkede bu toprakları hür ve bağımsız kullanacağımızı, burada yaşayacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Pınarcık halkına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Çok büyük bir acı yaşanmış. Bizler bugün 34 yıl önceki bu acıyı aynı şekilde yaşıyoruz. Biz hep yanınızda olacağız. Evimiz, Valiliğimiz yani makam 24 saat şehit yakınlarımıza açık olacak. Sıkıntılı günlerinizde, iyi günlerinizde hep yanınızda olacağız. Düne kadar devletimiz nasıl sizlerin yanınızda olduysa bunda sonra da Allah kısmet ederse yanınızda olacağız.”

Törene, Vali Demirtaş’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, İlçe Kaymakam Abdullah Huzeyfe Çakmak, Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Orhan Kandemir, 15 Temmuz Şehitleri Dernek Başkanı Hatice Kandemir, katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55