,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

PKK’nın Efeler Katliamı kurbanı 7’si çocuk 10 köylü kabirleri başında anıldı

PKK’nın Efeler Katliamı kurbanı 7’si çocuk 10 köylü kabirleri başında anıldı
Mardin'in Midyat ilçesinin Başyurt köyü Efeler mezrasında PKK’nin bir eve baskın düzenleyerek katlettiği 7'si çocuk 10 kişi dualarla yâd edildi.

PKK'nin katliamlar silsilesinin en vahşilerinden biri 23 Ocak 1987 tarihinde Midyat ilçesinin Başyurt (Zaxuran) köyü Efeler (Gündikêporti) mezrasında yaşanmıştı.

PKK’li bir grubun gece yarısı bir eve baskın düzenleyerek uyudukları sırada 7’si çocuk 10 kişiyi öldürdüğü katliamın yıl dönümü münasebetiyle Başyurt Mahallesi Efeler mezrasında bir anma programı düzenlendi.

Katliamın 35’inci yıl dönümünde Midyat Kaymakamlığı tarafından düzenlenen programda katledilen köylülerin mezarları başında, Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi.

Kabirleri başındaki anmanın ardından programa katılanlar katliamın yaşandığı evi ziyaret edip dualar etti.

Saldırıda 3'ü kız olmak üzere 4 küçük çocuğunu kaybeden acılı anne Emine Akçay, önceki yıllarda yapılan anma programlarında çocuklarının kabirleri başında yaptığı açıklamalarda şunları dile getirmişti:

"Yıllardır bu acıyla yaşıyoruz. Allah hakkımızı bırakmasın. Çocuklarımın en büyüğü 7 yaşındaydı. Kızlarım ise bir buçuk, 3 ve 6 yaşındaydılar. Bu Ermenilerin davasıdır. Apo ve FETÖ dünyamızı başımıza yıktı. Allah belalarını versin. Bu derdimizi unutmayacağız. Biz de bu çocuklarımızı Filistinli çocuklar gibi sayıyoruz. Biz Müslümanlar bu konuda mazlumuz. Biliyoruz ki bu oyun ABD’nin tuzağıdır. Bir buçuk yaşındaki çocuğun ne suçu vardı? Bu çocukların annesiyim. Çocuklarım şirin uykudaydı. Yıllardır bu acıyı yaşıyoruz. Hiçbir zaman unutmayacağız. Askerlerimize de üzülüyoruz. Allah hepsini affetsin. Bu kâfirler bize musallat oldu. Bu gâvurların işidir. Müslüman işi de değildir. Kürtler için de değildir. Bu toprak meselesi değildi. Allah hakkımızı bırakmasın Allah’ın gazabı FETÖ ve Apo’nun üzerine olsun.”

Anma programına, Mardin Vali Yardımcısı Gürsel Temurci, Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Masum Cengiz, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, İlçe Jandarma komutanı Jandarma Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, katledilen köylülerin yakınları, bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55