,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

PKK ve bileşenlerinin İslam düşmanlığı devam ediyor

PKK ve bileşenlerinin İslam düşmanlığı devam ediyor
İslam düşmanlığı adına Kürdistan tarihinde görülmemiş algı, propaganda ve şiddet eylemleri gerçekleştiren PKK ve türevlerinin, 40 yılı aşkın bir zamandır icra ettikleri İslam karşıtlığı trajikomik bir hâl aldı.

Kimi zaman İslami kişi ve kurumlara yönelik pervasızca en acımasız saldırıları gerçekleştiren PKK, kimi zaman da İslam düşmanlığını kendine bağlı yayın organları üzerinden dil ve kalem ile kusuyor.

Önceki gün, PKK’nin propaganda servis aracı olarak kullandığı bir internet sitesinin HÜDA PAR üzerinden oluşturmaya çalıştığı algı girişimi İslami literatürden, mukaddes değerlerden, Kürt halkının hassasiyetlerinden ne kadar uzak olduklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

HÜDA PAR ve ona yakın kurumları hedef alan PKK’nin yayın organları, askeri bir mevzide bulunduğu iddia edilen Kur’an-ı Kerim hatmi, Mevlid-i Şerif ve yıllar önce çekilmiş Çağrı filmini içeren bazı CD’leri örgütsel dokümanmış gibi servis etmeleri cehaletin boyutlarını da ortaya koyuyor.

Haber diye servis edilen fotoğraftaki CD’lerden birinin dünyaca tanınan Mısırlı Kurra Abdulbasıt Abdussamet’in kıraatinden seçmeler olduğu, bir diğerinin yüzyıllardır okunan ve hemen hemen tüm Kürtlerin evinde bulunan Mevlid-i Şerif, ötekinin ise İslamiyet'in doğuşunu konu alan 1976 yılında Suriye asıllı Mustafa Akad tarafından çekilen ve başrolünde Hz. Hamza'yı canlandıran Anthony Quinn’in oynadığı Çağrı (The Message) filmi olduğu görülüyor.

Tüm İslam toplumuna mal olmuş bu eserleri kötü bir şeymiş gibi lanse eden, HÜDA PAR’a ait dokümanlarmış ve askeri mevzide bulunmuş gibi izlenim vermeye çalışan bu zihniyetin, kitle iletişim araçlarının geliştiği şu dönemde bile 90’ların sığ bakış açısıyla karşıt propaganda yapmaya çalışmaları halk tarafından trajikomik bir hâl olarak değerlendiriliyor.

İslami kişi ve kurumları zan altında bırakmak, negatif algı oluşturmak için her türlü yolu mubah gören bu zihniyet, komik argümanlarla içine düştüğü durumu da izhar ediyor.

Geçmişte İslam düşmanlıklarını tiyatral gösteri adı altında tesettürlü, çarşaflı kadınlara zincir vurarak, yazılı ve görsel medyada İslam’ın kutsallarını karikatürize ederek gösteren PKK’nin yayın kuruluşları, İslami kimlikli kurumları hedef göstermek için her türlü pervasızlığı sergilemesi, kamuoyunda da tepkilere neden oluyor.  (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55