,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

PKK vahşetinin acısı 32 yıldır dinmiyor

PKK vahşetinin acısı 32 yıldır dinmiyor
Şırnak'ın Güneyce köyü Berman mezrasında,32 yıl önce PKK'nın evlerine düzenlediği saldırıda, 12 akrabası katledilen Şehmuz Güngör, her yıldönümünde köye gelerek, evden geriye kalan enkazda yakınlarını anıyor.

PKK tarafından, Şırnak merkeze bağlı Güneyce köyü Berman mezrasında vahşice katledilen Göngür ailesinden 12 kişinin acısı 32 yıldır tüm tazeliğiyle devam ediyor.

Şırnak'ın Güneyce köyü Berman mezrasında,32 yıl önce PKK'nın evlerine düzenlediği saldırıda, annesi, babası ve eşinin de aralarında bulunduğu 6'sı çocuk 12 akrabası katledilen Şehmuz Güngör (59), her yıldönümünde köye gelerek, evden geriye kalan enkazda yakınlarını anıyor.

21 Eylül 1987 yılında bir grup PKK'li tarafından 4 haneli Berman mezrasına yapılan saldırıda aynı aileye mensup 4’ü çocuk 6’sı kadın olmak üzere toplam 12 kişi katledildi.

Olayda, Rıfat (80), Emine (70), Sait (35), Behiye (32), Narinç (35), Huhe (34), Hizne (33), Emine (20), Azime (15), Hülya (4) Abdulcebar (2) ve Sacide (2) katledilirken, Fettah Güngör (6) ise olaydan ağır yaralı olarak kurtuldu.

Olay sırasında misafirlikte bulunan ve bu sayede ailede kurtulan tek kişi olan Şehmuz Güngör, katledilen eşi Huhe ve yengesi Emine’nin hamile olduğunu, babası Rıfat Güngör’ün ise ateşe verilen evde diri diri olarak yakıldığını söyledi.

Olayın, dönemin PKK bölge sorumlusu Parmaksız Zeki kod adlı Şemdin Sakık tarafından yapıldığını anlattı.

PKK'nin, kendisini sevmeyenleri böyle katliamlarla korkutmak ve sindirmek istediğini aktaran Güngör, PKK'nin Kürtlerin temsilcisi değil, düşmanı olduğunun altını çizdi.

Güngör, bu katliamı hiç unutmayacaklarını ifade ederek, "Başlarında PKK'lı Şemdin Sakık’ın olduğu bir grup, gelip köyümüze baskın düzenledi. Ailemizden 12 kişiyi katlettiler. Babam, annem, eşim, yengem, yeğenlerim, çoluk çocuk demeden 12 kişiyi katlettiler. İçlerinde 2 hamile kadın vardı. PKK, herkes onlardan korksun diye böyle büyük eylemler düzenlemiş. Biz onlardan korkmuyoruz. Biz o günden bugüne onlarla mücadele ediyoruz. Kendi akrabalarımızla birlikte bunlarla dosta olmamışız, olmayacağız. Biz bunları sevmiyoruz. Kim bunlara hak verirse de biz bunu kabul etmiyoruz. Kimse bunlara güvenmesin. Bunlar kimseyle dost değil. Herkese düşman. Şehitlerimiz her yıl buraya gelip anıyorum. Çoluk çocuğumuz, torunlarımız unutmasın diye. Biz unutmuyoruz onlar da bilsinler ki, bu teröristler onların başına böyle felaketler getirmiş. Herkes bilsin ki teröristler, Güneyce köyü Berma mezrasında böyle bir katliam yapmış." dedi

"Babamı diri diri yaktılar"

PKK'lilerin, babası Rıfat Güngör'ü diri diri ateşe vererek vahşice katlettiğini ifade eden Güngör, "Babam 80 yaşındaydı. Bunlar evi yaktıktan sonra, babamı ateşin içine atarak kapıyı kapattılar. Bu şekilde babamı şehit ettiler. Biz bunu unutmayacağız. Çoluk çocuklarımıza da anlatıyoruz. Kimse bunların Kürtlük davasına inanmasın. Eğer bunlar Kürt devleti kurmaya çalışıyorlarsa, ben de Kürdüm niye beni öldürüyor? Herkes bilsin onlar Kürtlerin düşmanıdır." ifadelerini kullandı.

Güneyce Muhtarı ve aynı zamanda katledilenlerin akrabası olan Mehmet Güngör de örgütün 32 yıl önce genç, yaşlı demeden 12 kişiyi vahşice katlettiğini anımsattı. PKK’nin Kürtlerin dostu değil, en büyük düşmanı olduğuna vurgu yapan Güngör, "Bunların derdi Kürtler değil. Herkes biliyor ki, bunlar Amerika'nın, israilin ve İngilizlerin maşasıdır." şeklinde konuştu.

Güngör; "Korucu, korucu diyorlar. Biz o zamanlar korucu bile değildik, geldiler akrabalarımızı katlettiler. Millet onlardan korksun diye yaptılar. Biz hiçbir zaman onlara teslim olmayacağız. Şehitlerimizi kıyamete kadar unutmayız." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55