,
  • BIST 9679.8
  • Altın 2485.69
  • Dolar 32.4217
  • Euro 34.4363
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

PKK operasyonunda 5 ton esrar ele geçirildi

PKK operasyonunda 5 ton esrar ele geçirildi
Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, PKK'ya yönelik Lice ilçesi güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda operasyonda 5 ton esrar ve 5 bin adet kök keneviri ele geçirildi.

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik yapılan operasyonda 5 ton esrar ve 5 bin adet kök keneviri ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'ya yönelik yapılan operasyonda toprağa gömülü vaziyette 5 ton esrar ve 5 bin 560 adet kök keneviri ile tespit edilen sığınaklarda mühimmat bulundu.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, PKK'ya yönelik Lice ilçesi güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda operasyon yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında; 3 farklı bölgede, kayalıklar ve çalılar arasına gizlenmiş çuvallar ile toprağa gömülü 65 adet jelikan bidon içerisinde; 5 ton 38,25 kilogram esrar ve 5 bin 560 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Yakalanan esrar muhafaza altına alınmış, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip yerinde imha edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Adli arama bilgilerine yer verilen açıklamada, "Yalaza köyü içerisinde A.Y. isimli şahsın ikametinde icra edilen adli aramada; 75 kilogram esrar ile evin içerisinde yakalanan  M.Ş.B. ile Bağlan köyünde yapılan adli aramada, evindeki mutfak dolabının altında sığınak tespit edilen C.Y. isimli şahıs gözaltına alınmıştır." denildi.

video

Sığınaklarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Açıklamanın devamında, "BTÖ mensuplarınca kullanılan 2 adet kış sığınağı tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Yalaza-Esenli köy yolunda menfez altında tespit edilen bir adet Mayın/EYP düzeneği imha timi tarafından emniyetli şekilde imha edilmiştir. Gerçekleştirilen temas ve adli arama neticesinde, bahse konu sığınak ve toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde; Mayın/EYP düzeneği yapımında kullanılan, birer adet uzaktan kumanda ünitesi, el telsizi, lazerli silah sıfırlama aparatı, antenli alıcı ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, "4 adet Mayın/EYP ateşleme düzeneği, 18 kilogram amonyum nitrat, 48 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 2 adet 7.62 mm çapında AK-47 Kalaşnikof Piyade Tüfeği fişeği, bir adet M-16 Piyade Tüfeği şarjörü ve 88 adet fişeği ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Söz konusu malzemelerden delil niteliğine haiz olanlara el konulmuş, diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55