,
  • BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C

PKK Bitlis’te yol kesti!

PKK Bitlis’te yol kesti!
PKK, Bitlis’te Buzlupınar mevkiinde yol keserek tünelde yüzlerce kişiyi rehin aldığı belirtildi.

foto-galeri.jpg

Bitlis-Diyarbakır Karayolu'nun 20’inci kilometresindeki Buzlupınar (Avê Wexfê) mevkiinde PKK’nin yol kesip aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 kişiyi rehin aldığı belirtildi.  PKK’lilerin ayrıca tünellerin giriş çıkışlarını kapattığı ve tüneldeki araçları da ateşe verdiği öğrenildi.

Buzlupınar mevkiine giden yolların güvenlik amaçlı kapatıldığı ve bölgede uzun araç kuyrukları oluştuğu görüldü.

Bir polis yaralandı

Öte yandan Van’ın Çaldıran ilçesine tayini çıkan M.D adlı polisin, ailesiyle birlikte bölgeden geçerken yolların kesildiğini fark etmesi üzerine geri dönmeye çalıştığı ve PKK’lilerin uzun namlulu silahlarla saldırısına uğradığı öğrenildi.

Olayda M.D’nin yaralandığı ve Bitlis Devlet Hastanesi’nde tedavisinin devam ettiği öğrenildi. M.D’nin ailesinin ise durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yaklaşık 300 kişi rehin alındı

PKK’lilerin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 kişiyi araçlarından silah zoruyla indirip rehin aldığı ve sık sık tehditler savurduğu belirtildi.

Operasyon başlatıldı

Olayın yaşandığı Buzlupınar mevkiine çok sayıda birlikler takviye edilerek, hava destekli geniş çaplı operasyonlar başlatıldı.

Bir polis yaralandı

Öte yandan 27 R 1193 plakalı özel aracıyla Gaziantep’ten eşi ve 7 yaşlarındaki çocuğuyla birlikte yeni görev yeri olan Van’a gitmek için gelen Mehmet Dağlı adlı polis memuru, yolun kesildiğini fark etmesi üzerine kaçmaya çalışırken PKK'liler tarafından aracı tarandı. Açılan ateş sonucu omuzundanyaralanan polis memuru, Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Eşi ve çocuğunun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayın duyulması üzerine Bitlis Valisi Ahmet Çınar, hastaneye gelerek yaralı polis memurunu ziyaret edip, acil şifalar diledi.

Öğretmenleri taşıyan araca saldırı

Ayrıca özel bir otomobille Siirt'ten Bitlis'e giden bir grup öğretmen, Baykan-Bitlis Karayolu 20'nci kilometresinde bir grup PKK'linin yolu kestiğini görünce geri dönmeye çalıştı. Durumu fark eden PKK'liler uzun namlulu silahla araca ateş açması sonucu araçta bulunan öğretmen M.M.K kolundan yaralandı. M.M.K, Baykan Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. (İLKHA)

pkk-bitlis’te-yol-kesti!.jpg

pkk-bitlis’te-yol-kesti!-001.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55