,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Pınar Holt: ‘Teknolojinin nimetlerinden yararlanalım ama hayata spor ile bağlanalım’

Pınar Holt: ‘Teknolojinin nimetlerinden yararlanalım ama hayata spor ile bağlanalım’
Yazar, Davranış Bilimci ve Konuşmacı Pınar Holt, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü davetlisi olarak ‘Teknoloji Kullanımının Motivasyonumuz Üzerine Etkisi’ başlıklı söyleşiye katıldı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Badminton İl Temsilcisi Hakan Ülgü’nündavetlisi olarak Erzurum’a giden ve ‘Teknoloji kullanımının Motivasyonumuz üzerine etkisi’ konulu bir seminer veren Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Sporcular ile antrenörler ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, TOHM Müdürü Murat Tanas ile diğer davetliler de katıldı. TOHM Konferans Salonundaki programda Pınar Holt, kontrolsüz teknoloji kullanımının günlük yaşamı ve sporcuların performanslarını, motivasyonlarını nasıl olumsuz etkilediğinin altını çizerken, özellikle gençlerin 5 dakika niyetiyle girdiği sosyal medyada saatler harcayarak kendi zamanlarını yönetemede zorlandıklarını söyledi. 

Bağımlılığın sonuçları bilinmiyor veya önemsenmiyor

Holt, seminerlerinde ailelere ve gençlere ‘Neden kendinizi her seferinde sosyal medya da dolaşırken ya da oyun oynarken buluyorsunuz?’ sorunu sorduğunu ve genelde cevap alamadığını belirterek;uzmanların araştırmalarına göre ‘Kullanıcıların bağımlılığın sonuçlarının bilinmediğinden, önemsenmediğinden, Bağımlı arkadaş çevresinden, Can sıkıntısından,Kendi problemleriyle nasıl başa çıkacağını bilmemek ve kendini yeteri kadar iyi tanımamaktan’ kaynaklandığını belirtti.

7 yaşındaki çocuğun İnstagram sayfası olur mu?

Sosyal medya özgürlük alanı ama aynı zamanda kontrolsüz kullanıldığı takdirde çok zararlı bir dünya olduğunu ifade eden Holt, “Yedi yaşındaki bir çocuğa ne amaçla instagram sayfası açılır? Orası kara bir delik gibi. İnsanlar kendi kimliklerini gizleyerek ve çok farklı amaçlarla sosyal medyayı kullanıyor olabilir ve ailelerin bilgisi olmadan çocuklara rahatlıkla ulaşıp, iletişime geçebilirler.’’

 

Çocuğumuza organik yumurta yedirip, eline oyalansın diye radyasyon veriyoruz.

Ailelerin, çocuklarına bir taraftan sağlıklı olması için organik besinler yedirmeye çalışırken, diğer taraftan oyalansın ya da yemeğini yesin diyetablet, telefon vermesinin abesle iştigal ettiğini belirten Holttablet, telefon ve televizyondan alınan radyasyonun da çocuk sağlığı için oldukça tehlikeli olduğunu düşündüğünü’ açıkladı.

Teknolojinin nimetlerinden yararlanın ama hayata spor ile bağlanın

22 yıldır ara vermeden düzenli spor yaptığını, yaşamında birçok konuyu 2. Plana atabileceğini ama sporu asla atamayacağını bildiren Pınar Holt, kişisel motivasyonunu, zaman yönetimini ve pozitif bakış açısını spor sayesinde tecrübe ettiğini genç sporcularla paylaştı.

Sporcuların ve antrenörlerin kendi alanlarıyla ilgili her türlü bilgiye teknolojiyi kullanarak ulaşabileceğini söyleyen Holt, ‘Teknolojinin bize sunduğu ve bize hizmet edecek nimetlerinden yararlanalım ama hayata sporla bağlanalım’ diye seslendi.

Seminerini çeşitli deney, eğlenceli oyunlar ve video gösterimiyle devam eden Holt, 2. bölümde motivasyonun faktörlerinden bahsederek, kişisel motivasyonumuzu yükseltmek için özgüven, olumlu düşünme, odaklanma, güçlü ve ulaşılabilir hedefler ve motive edici ortamın motivasyonumuzu hızlı bir şekilde yükseltebileceğini belirtti.

Seminerin sonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile Badminton İl Temsilcisi Hakan Ülgü, Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt’a, güzel ve faydalı seminerinden dolayı teşekkür ederek, kendisine Erzurum’a has Oltu Taşından yapılmış bir plaket hediye ettiler.

GHSİM Müdürü Taşkesenligil, “Pınar Holt’a ilimize geldiği ve gençlerimize teknoloji bağımlılığı ve kişisel motivasyon konularında yararlı bilgiler verdiği için teşekkür ediyoruz. Gerçekten bizim de çok şeyler öğrendiğimiz ve farkındalığına vardığımız faydalı bir seminer oldu. Kendisini bu bilgi birikiminden dolayı kutluyorum” diye konuştu.

pinar-holt-erzurum.jpg

pinar-holt-erzurum-001.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55