,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

Peygamber Sevdalıları'ndan Ramazan mesajı

Peygamber Sevdalıları'ndan Ramazan mesajı
Peygamber Sevdalıları Platformu, halkın Ramazan ayını tebrik ederek bu ayın hayır ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Merkezi yayınladığı bir mesajla halkın Ramazan ayını tebrik ederek bu ayın hayır ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Yayınlanan mesajda, Ramazan ayının feyz ve bereketinden gereği gibi istifade edilerek işlenen cürm ve günahlardan kurtulmanın gayreti içerisinde olunması tavsiyesinde bulunuldu.

"Bu mübarek ayda cennet kapıları açılıp cehennem kapıları kapanmıştır"

Orucun daha önceki ümmetlere de farz kılındığı hatırlatılan mesajda, ‘Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.' (Bakara:183) ayeti hatırlatılarak, "Bizleri bir Ramazan-ı Şerif'e daha ulaştırdığı için Rabbimize hamd olsun. Mükafat ve ecrinin büyüklüğü hakkında Efendimiz (sav)'den birçok rivayetin geldiği bir hayır ve bereket mevsiminin daha idraki içerisindeyiz. Bu mübarek ay ki cennetin kapıları açılıp, cehennemin kapıları kapandığı ve şeytanların da zincire vurulduğu aydır. Bu mübarek ay ki oruçlu için biri, orucu açtığı zamanki sevinç ve diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevinç olmak üzere iki sevinç müjdelenmiştir. Bu mübarek ay ki oruçlunun ağzından çıkan kokunun, Allah indinde misk kokusundan daha hoş olduğu bildirilmiştir." ifadeleri kullanıldı. 

"Ramazanı ibadetlerle geçirelim"

Bu mübarek ayın ibadetlerle geçirilmesi gerektiği belirtilen mesajda, "Bu ayda kim ki Allah Teâlâ yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar, buyrulmuştur. Bu mübarek ayda her kim Ramazan ayının faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek, Ramazan'ı ibadetle ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır, buyrulmuştur. Öyleyse idraki içinde bulunduğumuz Ramazan ayının kıymetini hakkıyla bilmeli, bu mübarek ayı maddi ve manevi hayır işlemek için büyük bir fırsat olarak görmeli, daha fazla sevap işlemeli ve günahlardan sakınmalıyız." denildi.

"Ramazanın feyz ve bereketinden istifade edelim"

Peygamber Efendimizin bu ayın önemi hakkındaki hadislerine yer verilen mesajda, şu ifadelere yer verildi: "Resûlullah (sav), Ramazan ayının değeri hakkında şöyle buyuruyor; ‘Eğer insanlar, Ramazan-ı Şerif'in ne olduğunu lâyıkıyla bilselerdi, senenin tamamının Ramazan olmasını arzu ederlerdi.' (İbn-i Huzeyme, Sahîh, III, 190). Yine Ramazanı hakkıyla geçirme içinde, ‘Cebrail (a.s.) bana göründü ve Ramazana erişip de günahları affedilmeyen kimse rahmetten uzak olsun dedi. Ben de ‘âmin' dedim.' buyurmuştur (Tirmizî, Daavât, 100). O halde idraki içinde olduğumuz bu mübarek Ramazan ayının feyz ve bereketinden gereği gibi istifade ederek işlediğimiz cürm ve günahlardan kurtulmanın gayreti içinde olmalıyız."

"Günahtan azami derecede kaçınalım"

Oruç ayında günah işlemekten azami kaçınılması gerektiği belirtilen mesajda, "Bu amaçla Ramazan-ı Şerif'te; Kur'an-ı Kerim kıraati, tevbe-i istiğfar, dua, zikir ve tesbihat ile meşgul olalım. Oruçlarımızla nefsimizi dizginleyerek günah işlemekten sakınalım. Allah'ın rızasını kazandıracak salih ameller işleyelim. İmkânlarımız dâhilinde hayır ve hasenatta bulunup, fakir fukarayı gözeterek hayır dualarını almalı, oruçlu mümin kardeşlerimize iftar ettirmeli, akraba ve komşularımıza ikramlarda bulunmalıyız." açıklamasında bulunuldu.

"Ümmetin kurtuluşuna vesile olsun"

Ramazanın ümmetin kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulunulan açıklamada son olarak şu mesajlar verildi: "Bu duygu ve düşüncelerle dünyanın dört bir tarafında zulüm ve esaret altında olan İslam Coğrafyasına esaret ve zulümden çıkış yoluna vesile olması dileğiyle Ramazan-ı Şerif'i tebrik ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55