,
  • BIST 9443.71
  • Altın 2502.724
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.805
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 20 °C

Peygamber Sevdalıları'ndan örnek bayramlaşma programı

Peygamber Sevdalıları'ndan örnek bayramlaşma programı
Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü'nce Kurban Bayramı'nın 3'üncü gününde ikindi namazına müteakip düzenlenen programa halkın yoğun katılım gösterdiği gözlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programına halk yoğun ilgi gösterdi.

Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da zikir halkaları oluşturarak bayramlaşan Peygamber Sevdalıları Platformu, bayram dolayısıyla halk arasında kardeşlik bağlarının pekişmesine vesile oluyor.

Oluşturulan zikir halkasında bir araya gelen platform üye, gönüllüleri ile halk, çektikleri salâvat ve tekbirler eşliğinde bayramlaştılar.

Geniş katılımlı bayramlaşma töreni, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Mustazaflar Cemiyeti, Batman Umut Kervanı, Bilge-Der, Hira-Der, Şefkat Eli Derneği, Sevgi-Der, Sağ-Çev, Rahmet Pınarı Derneği, Hizmet-Der, Enfa-Der, İlim Der, Köy-Der üye ve gönüllülerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bayramlaşma törenine geniş bir kitle katılırken, HÜDA PAR eski Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları, Genel İdare Kurulu üyeleri, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki partililer, İttihad’ul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, STK temsilcileri ve çok sayıda kanaat önderi ile âlimler de programda hazır bulundu.

Geniş bir halka oluşturularak yapılan bayramlaşma programı, İttihad’ul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan’ın yaptığı dua ile son buldu.

“Kısa sürede binlerce Müslümanla bayramlaşmak büyük bir nimettir”

Yapılan bayramlaşmanın ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR eski Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gelenek halini almış toplu bayramlaşma programlarının çok güzel bir uygulama olduğunu söyledi.

Kısa bir süre zarfında binlerce Müslüman kardeşiyle bayramlaşmanın büyük bir nimet olduğuna vurgu yapan Yapıcıoğlu, “Peygamber Sevdalıları Platformu'nun toplu bayramlaşma programları bir gelenek halini aldı. Bu bayram yine topluca bir bayramlaşma oldu. Ben bir kez daha bu organizasyonu yapan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Çok güzel bir uygulama. Çok kısa bir süre içerisinde yüzlerce bazen binlerce Müslüman, onlar için böylesi anlamlı bir günde bir araya geliyorlar ve karşılıklı olarak tebrikleşiyorlar. Kısa bir süre zarfında binlerce Müslüman kardeşimizle bayramlaşmak gerçekten büyük bir nimet. Ümit ediyorum bu gelenek daha da güzelleşerek ve katlanarak hep devam eder. Ben bu vesileyle bir kez daha bütün İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bu bayramın ümmet için, insanlık ailesi için, zulüm altında inleyen tüm mazlumlar için hayırlara vesile olmasını, onların kurtuluşuna ve zulmün sona ermesine, Müslümanlar arasında kardeşlik ve vahdetin oluşmasına vesile olmasını Rabbimden temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Bugünlerde helal dairede kalmak için dikkat etmemiz lazım”

Bayramlaşma programına katılan bölgenin tanınmış kanaat önderlerinden Molla Beşir Varol, Müslümanların bayramlarını Allah’ın çizdiği helal dairede geçirmelerinin önemine değindi.

Varol, “Böylesi toplu etkinlikler elhamdülillah çok hayırlı ve iyi bir faaliyettir. Müslümanlar birbirini görüyor ve bayramlarını kutluyorlar. Allah Müslümanları bir araya getirerek bu hayra vesile olanlardan razı olsun. Bayram günleri sevinç ve mutluluk günleridir. Müslümanlar bu günlerde helal ve meşru dairede keyif yaparlar ve bayramlaşırlarsa hayır işlemiş olurlar. Bu günler hüzün günleri değildir; fakat bu günlerde helal dairede kalmak için bizim dikkat etmemiz lazım. Çünkü Allah bu günü bize hediye etmiş. Cahiliye devrinde Nevruz ve Mihrican bayramları vardı. Allah (Celle Celaluhu) Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem’i gönderdikten ve İslam’ın hâkimiyetinden sonra cahili düğünleri kaldırttı. Bunlara karşılık Ramazan ve Kurban Bayramı’nı bizlere verdi. Bu günlerde gezelim, dolaşıp bayramlaşalım fakat günahlara dalmayalım. Allah’ın şer’i çizgisinin dışına çıkmayalım. Bugün Müslümanların bir takım hüzünleri var ve esaret altındalar. Allah bu bayramlar vesilesiyle Müslümanlar üstündeki zorluk ve esareti kaldırsın inşallah.” diye konuştu.

“Batman halkıyla kucaklaşıp bayramlarını kutladık”

Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın ise tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik etti.      

Aydın, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bizi yeni bir bayrama ulaştıran Allah’a hamdolsun ki bugün Kurban Bayramı’nı Batman’daki Müslüman kardeşlerimizle beraber kutladık. Batman halkıyla kucaklaşıp burada bayramlarını kutladık. Bu vesileyle özelde Batman halkını genel de ise tüm Müslümanların bayramını kutluyoruz. Bu bayramın Müslümanların kurtuluşuna, vahdetine ve birliğine vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyoruz. Böylesi güzel günlerde Müslümanların tüm acılarının bitmiş olduğu, Müslümanların vahdet ve kardeşlik içerisinde birleşmiş oldukları günlerde de daha güzel bayramlaşma programlarını inşallah düzenleyeceğiz.” (İLKHA)

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

İsmail Heniyye'nin Hacc Duası

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55