,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Peygamber Sevdalılarından "Mekke'nin fethi" programı

Peygamber Sevdalılarından "Mekke'nin fethi" programı
Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü tarafından Mekke'nin fetih yıl dönümü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü tarafından Mekke'nin fetih yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda Hazreti Ebubekir, Ömer, Osman gibi şahsiyetler varsa fetihlerin de kolay yapılacağına vurgu yapıldı.

Güngören Kültür merkezinde düzenlenen programa konuşmacı olarak Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü sözcüsü Yusuf Tutak katıldı.

Hazreti Peygamber'e yaptıkları hakaret sebebiyle vakıf olarak oda TV ve yazarına suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatarak konuşmasına başlayan Tutak, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede yerli Charlie Hebdo’ların Peygamberimize hakaret etme cüreti gösterdiklerini ifade etti.

Tutak, "Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede birileri kalkıp Peygamber Efendimize, onun güzide ashabına hakaret edecek ve bizim bu konuda sessiz kalmamızı bekleyecek! Böyle bir şey olmaz, olamaz. Bizler, yüreklerine Peygamber'in sevdasını yazmış insanlar olarak buradan yine haykırıyoruz. Kesinlikle elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Onlar ne kadar Peygamberimizi ve güzide ashabını hayatımızdan silmeye çalışsalar da kendilerince bize İslami olmayan rol modeller göstermeye çalışsalar da biz inadına Resulullah aleyhiselamı, onun getirdiklerini, Kur’an-ı Kerim'in emirlerini seveceğiz ve o değerleri topluma taşımaya devam edeceğiz." dedi.

Müslüman bir ülkede yılbaşını kutlayanların günler öncesinden o gece nerelere gideceğinin planını yaptığını hatırlatan Tutak, "Birileri batıla dalarken ve bizi de batıla davet ederken elhamdülillah biz onlarla beraber dalmadık. Peygamberin anlatıldığı, Kur’an-ı Kerim'in okunduğu yerlere geldik. Burada ve bunun gibi yerlerde bulunanların şu an sokakta olup gayr-i İslami eğlenceye dalanlara da dua etmesi gerekiyor." diye konuştu.

"Ebubekirleriniz varsa siz bu davada yürürsünüz"

Tutak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Hazreti Ebubekir gibi adamları vardı. Öyle kardeşlerimiz olacak ki beraberinde omuzladığı dava hakkında kafasında 'acaba' sorusu olmayacak. Davaya omuz verdiğinde onu kaldıracak. Peygamberimizin Mirac'a çıkışını doğrulayan Hazreti Ebubekir gibi net olmalı, kafasında soru işaretleri olmamalı. Arkamda kaç kişi var, diyerek dönüp bakmamalı. Senin arkanda Allah (Celle Celalühü) var. Sen kalk ve görevini yap. Sırtını dayadığın, omuz omuza yürüdüğün Ebubekirlerin olacak. Koca ümmeti teslim etsen gözün arkada kalmayacak Ebubekirlerin olacak. İş infaka geldiği zaman malının tamamını infak edecek Ebubekirlerin olacak. Ailene ne bıraktın, dendiğinde 'Allah ve Resulünü' diyen Ebubekirleriniz varsa siz bu davada yürürsünüz. Adalete hasret kaldığımız bu devirde iman ettikten sonra davayı meydanlarda haykıran Hazreti Ömer gibi adamlarınız olacak. Ömerleriniz varsa Mekke’yi fethetmek kolay. İffetsizliğin, hayâsızlığın su gibi aktığı bir dönemde hayâ timsali olan, meleklerin kendisinden hayâ ettiği Hazreti Osmanlar lazım. Hazreti Ebubekir, Ömer, Osman gibi adamlara ihtiyacımız var. Yoksa Mekke’yi fethetmek için daha çok bekleriz. Genç kızlar ve erkekler, 21’inci asrın Osman’ı olursa Mekke’yi fethetmek kolay."

Program seslendirilen ilahi ve ezgilerle son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55