,
  • BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

​Peygamber Sevdalılarından Kadir Gecesi mesajı

​Peygamber Sevdalılarından Kadir Gecesi mesajı
Müminler için büyük bir fırsat olan Kadir Gecesi hakkında Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Merkezi adına açıklamada bulunan Ahmet Ural, Allah katında mukaddes mekânlar olduğu gibi mukaddes zamanların da olduğunu ifade etti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı bin aydan hayırlı olan ve içerisinde Kuran-ı Kerim’in indirildiği Kadir Gecesi hakkında bir mesaj yayımladı.

Kadir gecesi, 31 Mayıs’ı 1 Haziran’a bağlayan gecede ihya edilecek. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecede yapılan ibadetler 80 yıllık ibadete denk geliyor. Peygamber efendimiz bu gecenin hakkıyla ihya edilmesiyle bütün günahların affonulacağının müjdesini veriyor.

Müminler için büyük bir fırsat olan Kadir Gecesi hakkında Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Merkezi adına açıklamada bulunan İstanbul Sultangazi İlçe Temsilcisi Eğitimci Ahmet Ural, Allah katında mukaddes mekânlar olduğu gibi mukaddes zamanların da olduğunun ve bunlardan birisinin de Kadir Gecesi olduğunu söyledi.

"Gerçek şu ki biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için iner. O gece, fecrin doğuşuna kadar esenlik doludur." (Kadir suresi 1-5) "Gerçekten biz onu mübarek bir gecede indirdik. Çünkü biz insanları uyarmaktayız. Her hikmetli iş o mübarek gecede ayırt edilir." (Duhan suresi 3-4) ayetleri ile açıklamasını sürdüren Ural, "Bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilen Kadir gecesi, Kur’an-ı Kerim’in Allah tarafından Cebrail (Aleyhisselam) vasıtasıyla Peygamberimize vahyedilmeye başlandığı gecedir." dedi.

"Gelecek seneye kadar cereyan edecek olan her türlü hadiseler, ilgili meleklere bu gece bildirilir"

Ural, "Bu geceye anlam yükleyen, şeref ve kadr u kıymet veren bizzat âlemlerin Rabbi olan Allah’tır. Şefkat ve merhamet sahibi olan yüce Allah, insanların kurtuluşu için gönderdiği Kitab-ı Mübin’i bu gecede yeryüzüne indirerek merhametini tüm âleme göstermiştir. Bu gecedeki ibadet, içerisinde Kadir Gecesi bulunmayan bin ayda yapılan ibadetten daha faziletlidir. Gelecek seneye kadar cereyan edecek olan her türlü hadiseler, ilgili meleklere bu gece bildirilir: Bu gecede yeryüzüne Cebrail ve çok sayıda melek iner. Bu gece tan yerinin ağarmasına kadar esenlik vardır." diye konuştu.

"İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının tüm günleri hayırlarla doludur"

Hadis-i şeriflerde bu geceyi hakkıyla ihya edenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı müjdesinin verildiğini hatırlatan Ural, şunları söyledi:

"Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed (sallallahualeyhivesellem) Müslim'de geçen bir hadisi şerifte 'Kim Kadir gecesinin fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibadetle ihya edip değerlendirirse geçmiş günahları bağışlanır'  buyurarak geçmiş günahların bağışlanması için Kadir Gecesi'nin Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu bildirmektedir. İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının tüm günleri hayırlarla doludur. Allah Resulü 'Kadir gecesini Ramazanın son on gecesinde arayın' buyurarak Ramazanın son on gününde daha çok ibadetle meşgul olmayı bize tavsiye etmektedir. Hazreti Aişe annemiz (Radiyallahu Anha), Efendimize 'Ey Allah’ın Resulü, Kadir gecesinin hangi gece olduğunu bilecek olursam o gece nasıl dua edeyim?' diye bir soru sorduğunda Efendimiz 'Allah’ım, sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni affet' (Tirmizi) diye dua etmesini tavsiye ederek bize de Kadir gecesinde nasıl dua etmemiz gerektiğini anlatmıştır."

Kadir Gecesinin değerinin hiçbir geceyle kıyas edilemeyeceğini vurgulayan Ural, konuşmasını şu şekilde noktaladı: "Gerçek mahiyetini sadece Rabbimizin bildiği; değeri hiçbir gün ve geceyle ölçülemediği bu geceyi hakkıyla idrak etmeyi, Rabbimiz bizlere ve tüm İslam âlemine nasip etsin. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak insanlık için büyük bir kurtuluş kapısı olan ve nurlarla dolu olan bu geceyi, en iyi şekilde ihya eden kullardan eyleyip tüm İslam âleminin kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederiz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55