,
  • BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Peygamber Sevdalılarından bayramlaşma etkinliği

Peygamber Sevdalılarından bayramlaşma etkinliği
Birçok ilde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen bayramlaşma programları, tekbir ve salâvatlar eşliğinde yoğun katılım ile gerçekleşti.

foto-galeri.jpg

Birçok ilde her sene olduğu gibi bu sene de zikir halkaları oluşturarak bayramlaşan Peygamber Sevdalıları Platformu bayramlaşma programları, tekbir ve salâvatlar eşliğinde yoğun katılım ile gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, Ramazan Bayramı'nın 2'nci gününde düzenlediği bayramlaşma programı yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

İkindi namazının ardından SSK Hastanesi yanındaki parkta düzenlenen programın halkın da yoğun katılım gösterdiği gözlendi. Oluşturulan zikir halkasında bir araya gelen Peygamber Sevdalıları Platformu üye, gönüllüleri ve halk çektikleri salâvat ve tekbirler eşliğinde bayramlaştılar.

Geniş katılımlı bayramlaşma töreni, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Mustazaflar Cemiyeti, Umut-Der, Bilge-Der, Hira-Der, Şefkat Eli Derneği, Sevgi-Der, Sağ-Çev, Rahmet Pınarı Derneği, Hizmet-Der, Enfa-Der, İlim Der, Köy-Der üye ve gönüllülerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bayramlaşma törenine geniş bir kitle katılırken, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Abdurrahman Cens, Aydın Gök, Eyyüp Yanaç, GİK Üyesi Serkan Ramanlı, HÜDA PAR İl Başkanı M.Emin Doğru ve beraberindeki partililer ile Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, Düşünce ve İnanç Platformu bileşenleri, İHH Batman Şube Başkanı Hüseyin Şansi ve çok sayıda kanaat önderleri ile âlimler de hazır bulundu.

Yapılan bayramlaşmanın ardından Kürtçe konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü Sözcüsü Molla Beşir Şimşek, tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik etti.

Bayramın özelde bölgede, genelde ise tüm İslam âleminde akan kanın durmasına vesile olmasını temenni eden Şimşek, şunları söyledi: “Allah’u Teâlâ, bu bayramları Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile kılsın. Bu bayramlar İslam âleminde yapılan zulümlerin son bulmasına vesile olsun. İnşallah Allah’u Teâlâ, bu bayramları zalimlerin helak olmasına vesile kılar. Allah’u Teâlâ’dan, memleketimizi, tüm coğrafyayı azad etmesini ve fitne, fesattan kurtarmasını diliyoruz.”

“Muhacir kardeşlerimizin kardeşçe ve özgürce bayramlarını kutlamalarını diliyoruz”

Allah’u Teâlâ’dan Müslümanların arasındaki fitne ve fesadı kaldırmasını dilediklerini vurgulayan Şimşek, “İnşallah yakın bir zamanda Suriye azad olur. Suriye, Cizre, Şırnak, Nusaybin ve diğer şehirlerde zalimlerin eliyle muhacir olan kardeşlerimizin de en yakın zamanda kendi memleketlerinde kardeşçe ve özgürce bayramlarını kutlamalarını diliyoruz. Bizler zulümsüz bir Suriye istiyoruz. Bizler Şırnak, Nusaybin ve tüm İslam âlemi de azad olup, kardeşçe bayramlarını kutlamalarını istiyoruz. Allah’ın bu günleri bizlerin birliğine vesile kılmasını diliyoruz. İslam âleminde akan kanın ve fitnenin kalkmasını diliyoruz. Dileğimiz, hiçbir bayramımızda bombaların patlamaması, muhacirlerin olmamasıdır. Bayramlarımızda sulh ve selametin olmasını, huzur, birlik, beraberlik ve kardeşlik olur inşallah.” diye konuştu.

Program Molla Beşir Şimşek’in okuduğu dua ile sona erdi.

“Gönül ister ki memleketin her tarafında geniş çaplı bayramlaşmalar olsun”

Programın ardından duygu ve düşüncelerini paylaşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Her sene böylesi güzel bayramlaşmalar artık gelenek hale geldi. Yarım saat, bir saat içerisinde belki yüzlerce binlerce kişi bayramlaşma imkânı buldu. Buna sebep olanlar, bu gelenek devam ettikçe inşallah bu hayra ortak olacaklardır. Gönül ister ki memleketin her tarafında böyle geniş katılımlı, geniş çaplı bayramlaşmalar olsun. Mü’minler, Müslümanlar birbirlerinin bayramlarını tebrik etsinler. Rabbim hayırlara vesile kılsın. Kırgınlıkların, dargınlıkların ve düşmanlıkların son bulmasına vesile kılsın.” ifadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalıların bayramlaşma programına katılanlar da sevinçlerini dile getirerek, böylesi bayramlaşmaya katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.(İLKHA)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 658 98 55