,
  • BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın "Evde Aile Programı" çağrısı yankı buldu

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın "Evde Aile Programı" çağrısı yankı buldu
Peygamber Sevdalıları Vakfı açıklamasında; ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve yetişkinler için okunmasında fayda görüleceği bir dizi kitap önerisinde ve tavsiyelerde bulundu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın, Coronavirus salgını nedeni ile evde ailece program yapılması çağrısını olumlu karşılayan halk, hazırlanan programlar çerçevesinde evdeki boş zamanlarını değerlendirmeye başladı.

Açıklamada, üniversiteliler ve yetişkinlerin, zamanlarını ayarlamaları ve program yapmaları durumunda, tefsir, hadis, fıkıh ve tarih konularında kaynak eserlerden birini okumalarının faydalı olacağına işaret edildi.

"Vakit namazlarımızı evde cemaatle kılıyoruz"

Lise öğrencisi Mehmet Akif Yıldız, "Rehber Tv'de Peygamber Sevdalılarının, evde ailece programlı olmak gerektiğine ilişkin çıkan haberleri gördük. Okullar tatil olduğundan beri evdeki boş vakitlerimizi programlayarak vakit namazlarımızı cemaatle kılmaya başladık. Günün beli saatlerinde Kur'an-ı Kerim okuyor, kitap ve derslerimizin tekrarını yapıyor ve evdeki zamanımızı faydalı geçirmeye çalışıyoruz." dedi.

Evdeki zamanını değerlendirmeyle ilgili olarak Lise öğrencisi Mehmet Fatih Yıldız, "Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın tavsiyelerine uyarak, evde günümüzü programlıyoruz. Coronavirus nedeniyle evden çıkmadığımız için çok fazla boş zamanımız oluyordu. Bu boş zamanımızı değerlendirmek maksadıyla, evde cemaatle namazlarımızı kılıyoruz, günlük derelerimizi çalışıyor ve kitap okuyoruz. Ailemizle geçirdiğimiz bu zaman dilimlerinde, kaynaşma ve muhabbetimizin pekişmesi için aile sohbetleri yapıyoruz." diye konuştu.

"Evde cemaatle namaz kıldık, Kur'an-ı Kerim ve kitap okuduk"

Evde ailece namaz programı düzenlediklerini ifade eden Yusuf Zariç ise "Rehber TV'de çıkan Peygamber Sevdalılarının tavsiyelerine uyarak; evde cemaatle namaz kılıyoruz, Kur'an-ı Kerim ve kitap okuyoruz ve boş vakitlerimizde ibadetlerimizi arttırmaya özen gösteriyoruz. Okulların tatil olmasından dolayı evde boş zamanımızı değerlendiriyoruz. EBA TV'de çıkan derslerimi takip edip çalışıyorum. Ailemizle birlikte sohbet ediyor, ailece namaz programı düzenliyoruz." dedi

EBA TV'yi takip edip derslerine çalıştıklarını belirten Yüsra Zariç, "Okullar ara tatil olduğundan evde EBA TV'yi takip ediyor, derslerimizi çalışıyoruz. Boş zamanımızı ailemizle Kur'an-ı Kerim okuyarak, cemaatle namaz kılarak ve kitap okuyarak değerlendiriyoruz. Peygamber Sevdalılarının evde faydalı zaman geçirme tavsiyelerine uyuyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55