,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan üç aylar mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan üç aylar mesajı
Peygamber Sevdalıları Vakfı, 23 Ocak Pazartesi gününden itibaren idrak etmeye başlanacak olan mübarek üç aylar münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vakfın Genel Merkezi adına açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Bursa Koordinatörü Abdülkadir Ürün, "Üç aylar, içinde bin bir güzellik ve hayırlar barındıran mübarek gecelerle dolu olduğundan bunun için gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

"Üç aylar, içinde bin bir güzellik ve hayırlar barındıran mübarek gecelerle doludur."

Allah'a hamd, Peygamber Efendimize salat ve selam ile konuşmasına başlayan Ürün, "Allah'ım! Receb ve Şaban'ı bize mübarek eyle! Bizi Ramazan'a kavuştur.  Ömür sermayesinden bir yılı daha geride bırakırken Üç ayların gölgesi de üzerimize düştü. Huzur, heyecan ve mutluluk sardı bizi. Bizi bu nimete ulaştırdığı için Rabbimize gönülden şükrediyoruz. Çünkü üç aylar, maneviyatın dirilişi, rahmet ve merhamet mevsimidir. Üç aylar; içinde bin bir güzellik ve hayırlar barındıran mübarek gecelerle doludur. Üç ayların ilki olan Receb ayının ilk cuması "kendisine rağbet edilen, bol sevap" gecesi ile Regaib Gecesi bizi karşılar. Yine Receb ayının 27. gecesiyle Rabbimize yöneliriz, Miraç Kandil'iyle ellerimizi semaya yükseltiriz." dedi.

"Gönlümüzün ve zihnimizin günahlarla kirlendiğinin farkındayız."

Ürün, "Sonra yaklaştıkça yaklaştı" (Necm-8) ayetiyle, istikametimizi Sidretü'l Münteha'ya yönelterek kurtuluş ümidiyle rükû ve secdelere gideriz. Üç ayların ikinci ayı olan Şaban ayının 14. gününü 15. güne bağlayan Beraat Gecesi'yle beraatımızı alıp dünyevi yük, yükümlülük ve bağlardan kopup sadece O'na ibadet etmenin huzurunu yaşarız. Ve on bir ayın sultanı Ramazan ayı... İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni içinde barındıran Ramazan ayı... Ne büyük bir ikram ve şereftir. Üç aylar bayram ile sonlanan müstesna bir zaman dilimidir. Gönlümüzün ve zihnimizin günahlarla kirlendiğinin farkındayız. Hırs dünya sevgisi, kıskançlık ve tamahkârlığın da maneviyatımıza zarar verdiğini, kardeşlik ve ihlasımızın yara aldığının da farkındayız. Artık durulanma vaktinin geldiğini hatta bunun ihtiyaca dönüştüğünü görmekteyiz. Lisanı hal ile Allah'tan (celle celâluhu) gelen her türlü lütfa talip olduğumuzun şuurundayız." ifadelerin kullandı.

"Herkesin kendi durumuna uygun Allah'a yaklaştıracak ibadetlerle dolu bir program içerisine girmeliyiz."

Rabbimizin, bizi üç aylara ulaştırdığını belirten Ürün, "Büyük bir coşku, heyecan ve sevgiyle üç ayları karşılıyoruz. Üç aylarda Peygamber Efendimizin dua ettiği gibi dilimizi bu dua ile ıslatıyoruz: 'Allah'ım! Recep ve Şabanı bize bereketli kıl. Bizi Ramazana ulaştır.' Sadece duamızla değil, Üç aylarda yapılması gerekenleri de Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) Efendimizden öğrenerek kendimize yol haritası belirliyor ve ona göre programımızı çiziyoruz. Herkesin kendi durumuna uygun ibadet, zikir, vird, kıraat, tövbe ve istiğfar gibi Allah'a yaklaştıracak ibadetlerle dolu bir program içerisine allemce girmesini dileriz." dedi.

"Başka zamanda yapamadığımız kadar hayır işlerinde yarışmalıyız."

Bu müthiş mevsimin maneviyatından hissedar olmak için ahlakımızı, ibadetlerimizi, kalbimizi ve niyetimizi; ihlas, ihsan ve takva ölçüsüne getirmeliyiz diyen Ürün, "Bu rahmet ikliminde niyetlerimizi ihlas ile kuvvetlendirip, hayatımızı ihsan mertebesinde yaşayıp, iş ve davranışlarımıza takva elbisesi giydirip irfan ile kuşanmalıyız. Hayatın hızlı aktığı, gündemin sürekli değiştiği; dünyadaki Müslümanların sıkıntılarının ve uğradıkları zulmün katlanarak arttığı böyle bir zamanda üç ayları bir dua fırsatına çevirip gece ve gündüzlere bir yakarış elbisesi giydirmeliyiz. Başka zamanda yapamadığımız kadar hayır işlerinde yarışmalıyız." diye belirtti.

Ürün, "Bu münasebetle Müslümanların Üç aylarını tebrik eder, Üç ayların tüm İslam ümmetine hayır ve bereket getirmesini temenni edip İslam âlemine yeni bir uyanışa, dirilişe vesile olmasını rahmet ve merhamet sahibi Rabbimizden dileriz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55