,
  • BIST 9698.85
  • Altın 2494.436
  • Dolar 32.5851
  • Euro 34.8562
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Mirac Kandili mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Mirac Kandili mesajı
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Recep ayının 27'nci gecesi idrak edilecek olan Mirac Kandili vesilesiyle mesaj yayımladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı adına açıklamada bulunan Adana İl Koordinatörü Osman Yalçınkaya, mü'minlere namazın hediye edildiği Mirac Kandili'nin önemine dikkat çekti.

Açıklamada Allah'a hamd ile başlayan Yalçınkaya, "Rabbimiz Allah (Celle Celaluhu) İsra Suresinin ilk ayetinde, 'Kulunu bir gece, Mescid-i Harâm'dan kendisine bâzı âyetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya götüren Allâh, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hakkıyla görendir.' buyurarak bu hadisenin hakikatini Kur'an-ı Kerim'le baki kılmıştır. Necm Suresinde de '(Onunla Rabbinin) araları, iki yay arası kadar ya da daha yakın oldu. Allah o anda kuluna vahyini bildirdi.' buyurmuştur." diye konuştu.

"Hicretten yaklaşık 1,5 yıl önce Recep ayının 27'nci gecesinde Yüce Peygamberimiz Mekke'deki Mescid-i Haram'dan Kudüs'teki Mescid-i Aksa' ya götürülmüştür. Oradan da zaman ve mekân mefhumları aşılarak göklere yükseltilmiş, hiçbir faniye nasip olmayan nice maddi-manevi makam ve mevkiler kendisine gösterilmiş, varlık ufuklarının üstüne çıkartılarak Yüce Allah'ın huzuruna varmıştır." diyen Yalçınkaya şunları kaydetti:

"Hz. Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Miraca çıkışı; O Hazretin sünnet-i seniyyesinin önemine ve tüm Müslümanlar için ab-ı kevser hükmünde olduğuna Rabbani bir mühürdür. Kur'an ve Sünnet, bir kumaşın iki yüzü gibi birbirlerinin yüzleridirler. Birbirlerinden ayrı olmaları mümkün değildir. Toplumun ıslahı ve huzuru için mücadele yürüten her kim varsa, sonuca ancak O Hazretin metoduyla ulaşabilir. Çünkü Allah-u Teala; rızasını ve hoşnutluğunu O'nun sünnetine uymaya, O'nu rehber edinmeye bağlı kılmıştır."

Yalçınkaya, Mirac gecesinde Müslümanlara şu tavsiyelerde bulundu:

"Camilerde programlar tertip etmek, Kur'an-ı Kerim okuyarak kalbimizi ve gecemizi ihya etmek, Cevşen-ül Kebir okumak, Peygamberimize sık sık salavat getirmek, Aile bireyleriyle birlikte günün anlam ve önemiyle ilgili aile sohbeti yapmak, geçmiş günlerimiz hakkında kendimizi hesaba çekerek iç muhasebe yapmak, günahlarımızın bağışlanması için Allah'tan çokça af dilemek, hastalarımız için dua etmek; yoksulları, öksüz ve yetimleri sevindirmek, eş, dost ve yakınlarımızla uzaktan da olsa hal ve hatırlarını sorup kandillerini tebrik etmek, İslam coğrafyasında zalimlerin zulmüne maruz kalmış kardeşlerimizin kurtuluşu için dua etmek gibi ibadet ve dualarla gecemizi en hayırlı şekilde ihya edebiliriz."

Mirac kandilinin İslam alemine ve tüm insanlığa bereket ve müjdeler getirmesi, başta Kudüs ve Mescid-i Aksa olmak üzere tüm İslam beldelerinin azadlığına vesile olması temennisinde bulunan Yalçınkaya, devamında şunları aktardı:

"Mirac mucizesinin yıldönümü olan bu mübarek gecenin hürmetine, ümmetin ıslahı için didinen, hizmet eden tüm Müslümanlar, Hazreti Peygamber'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sünnetinin etrafında daha da sıkıca kenetleneceklerdir. Allah-u Teala; bu gece feyzimizi çoğaltsın ve zulmün sonunu getirip bir an önce Muhammedî (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir iklime kavuştursun bizleri." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55