,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

​Peygamber Sevdalıları Vakfından Mevlit Kandili mesajı

​Peygamber Sevdalıları Vakfından Mevlit Kandili mesajı
Yarın akşam idrak edilecek Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı, Hazreti Muhammed'in bıraktığı kutlu mirasın ehemmiyetine dikkat çekti.

Cuma gününü cumartesi bağlayan gecede idrak edilecek olan Mevlid Kandili dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı bir mesaj yayımladı.

Mesajı okuyan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, Peygamberimiz Hazreti Muhammed Sallallahu aleyhi vesellemin dünyaya teşrifini zulüm dolu bir kıştan sonra gelen bir bahar olarak nitelendirerek bıraktığı kutlu mirasın önemine vurgu yaptı.

Akgönül, "Şirk, zulüm, vahşetin hâkim olduğu ve insanlığın kurtuluşu hasretle beklediği bir çağda Hazreti Muhammed Mustafa’yı kurtuluş rehberi olarak gönderen Yüce Allah’a (Celle Celaluhu) hamd-u senalar olsun. Rahmet elçisi olarak gönderilen, âlemlere merhamet ve nur olup yağan, zulümatı dağıtıp mazlumlara necat olan Hazreti Muhammed Mustafa’ya, ehl-i beytine ve ashabına salât ve selam olsun." dedi.

"Kutlu Nebi’nin bıraktığı mirası yüreğine ekenler aziz, inat edenler zillete duçar olmaktadır"

Kutlu Nebi’nin doğumunu müjdeleyen Rebiulevvel ayına dikkat çeken Akgönül, "Bu müjde sadece insanlığın değil, tüm kâinatın hasretle beklediği bir müjdeydi. Bir bahar ayında gelen bu müjde; karanlık gecelerin sonrasındaki sabahı ve zulüm dolu kışlardan sonraki baharı içinde barındırıyordu. Bu, rahmet ve kurtuluş tohumunun toprakla buluşmasıydı. Kutlu bir baharla birlikte yeşermeye başladı ve insanlık için iman, ahlak, adalet ve saadet vesilesi oldu." ifadelerini kullandı.

Efendimizin iman ve kurtuluş tohumunu yüreklere ekmek için nice cefa, eza ve sıkıntılar çektiğini; bu sıkıntılar karşısında sabır, sebat ve büyük bir cehdle yüreklere ab-ı hayat, mazlum yüreklere cesaret ve mahrum yüreklere saadet olduğunun altını çizen Akgönül, şu ifadelere yer verdi:

"Ancak bu Kutlu Elçi’ye yüreklerini kapatan bedbahtlar da oldu; kendi kavminden ve hatta kendi akrabalarından olan bedbahtlar... Nice yabancı toplumlardan bahtiyarlar bu iman tohumunu yüreklerine ekip aziz olurken nice yakın insanlar bu saadet tohumundan yüreklerini mahrum bırakıp zelil oldular. Bu akıbet bugün de aynen devam etmektedir. Bugün de hangi ırk, meşrep veya toplumdan olursa olsun, her kim Kutlu Nebi’nin bıraktığı miras olan bu iman tohumunu yüreğine ekerse aziz olmakta, inat edenler ise zillete duçar olmaktadır."  

"İmanlı yürekler miras-ı Resul olan iman davasını sürdürmeye devam edecektir"

Bu iman tohumunu yüreklere eken Kutlu Nebi de, O’na tabi olan bahtiyarlar da bu iman tohumunu muhafaza edebilmek için çok bedeller ödediğini dile getiren Akgönül, "Bu tohumu çürütmek, yürekleri kendilerine köle yapmak isteyen güç ve ideolojiler her daim var oldu ama yüreğindeki imanın lezzetini alan mü’minler, esarete direnip bu lezzeti dünyanın hiçbir lezzetine feda etmediler. Bu lezzeti tatmayan bedbahtlar bunu idrak etmekten mahrum olsa da her ne pahasına olursa olsun, imanlı yürekler miras-ı Resul olan iman davasını sürdürmeye devam edecektir." şeklinde konuştu.

Akgönül, "Ne mutlu Kurtuluş Rehberi olan Allah Resulüne tabi olanlara! Ne mutlu bu iman tohumunu yüreğine ekenlere! Ve ne mutlu bu iman tohumunu besleyen, büyüten ve yüce bir davaya dönüştürenlere."diye belirtti.

Yarın idrak edilecek Mevlit Kandili'ni ihya etmek üzere tüm Müslümanları camilere davet eden Akgönül, "7 Ekim Cuma gününü Cumartesi’ye bağlayan gece, insanlığa kurtuluş ve rahmet peygamberi olarak gönderilen Hazreti Muhammed’in âleme teşrifinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilini idrak edeceğiz. Mevlid kandilinin, insanoğlu için yeniden kurtuluş ve rahmete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederken, tüm halkımızı Mevlid Kandilini camilerde ihya etmeye davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55