,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Kurban Bayramı mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Kurban Bayramı mesajı
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Kurban Bayramı münasebetiyle yayımlanan tebrik mesajında bayramın; sevmenin, sevilmenin, neşelenmenin, paylaşmanın ve samimiyetin zuhur ettiği mübarek günler olduğu belirtildi.

 

Kurban Bayramı dolayısıyla yayımlanan bayram mesajını Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül okudu.

Kurbanın önemini anlatan ayetlerden Kevser Suresinin ilk ayetleriyle mesajına başlayan Akgönül, aynı şekilde Peygamber Efendimizin "Âdemoğlu kurban kesme gününde Allah katında kan akıtmaktan daha sevimli bir amel işlememiştir. O kurban, kıyamet günü boynuzları, kılları ve tırnaklarıyla gelecektir. Kurbanın kanı yere düşmeden önce Allah katında hemen kabul olunur. Bu sebeple kestiğiniz kurbanlardan dolayı sıkıntı değil, gönlünüz hoş olsun." Hadis-i Şerifi ile devam etti.

Akgönül, "Yüce Rabbimizin lütfundan bir eser olan, kardeşlik ve paylaşma havası estiren, maneviyat duygularını artıran Kurban Bayramı'nın arifesindeyiz. Allah Teâlâ'nın 'İbrahim'de ve onunla beraber olanlarda, sizin için gerçekten güzel bir örnek vardır.' emrince Hazreti İbrahim ve ailesinden bize miras kalan güzel hasletler vardır. Hazreti İbrahim'in sarsılmaz tevhidi, Hazreti İsmail'in tükenmez teslimiyeti ve Hazreti Hacer'in bitmez gayreti bizler için güzel örneklerdendir." dedi.

Kurban Bayramı'nın; sevmenin, sevilmenin, neşelenmenin, paylaşmanın ve samimiyetin zuhur ettiği mübarek günler olduğunu hatırlatan Akgönül, bu günlerde helal dairesinde eğlenmenin her Müslümanın hakkı olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Kurban Bayramı mesajı

 

"Yakın dost ve akrabalarımızı telefonla arayarak bayramlaşma görevimizi ifa etmeyi unutmayalım"

Covid-19 salgınına da değinen Akgönül, "Dünyayı ve ülkemizi saran bu salgın hastalıktan ötürü bayram sevincimiz biraz buruk geçse de bayramı ailemizle kutlayıp yakın dost ve akrabalarımızı telefonla arayarak bayramlaşma görevimizi ifa etmeyi ve bayram boyunca namazlarda teşrik tekbirlerini getirmeyi de unutmayalım." ifadelerini kullandı.

Akgönül, "Bu sıkıntılı pandemi sürecinin geride kalıp İslam coğrafyasının tüm zulümlerden azad olacağı günleri görmeyi Rabbimizden niyaz ederiz." temennisinde bulundu.

Akgönül son olarak şöyle konuştu:

"Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak İslam Ümmetine; zulme karşı İbrahimî bir duruş, fertlerine İsmailî bir adanmışlık ve çalışmalarında Hacer gibi bir gayretin içerisinde olmalarını dileriz. Bu münasebetle İslam Ümmetinin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik eder, bayramın hayırlara vesile olmasını şanı yüce Mevla'mızdan niyaz ederiz." (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55