,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2492.431
  • Dolar 32.5061
  • Euro 34.5462
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfından Berat Kandili mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfından Berat Kandili mesajı
Peygamber Sevdalıları Vakfı, 17 Mart Perşembe günü idrak edilecek olan Berat Kandili vesilesiyle mesaj yayımlayarak önemli tavsiyelerde bulundu.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana İl Koordinatörü Osman Yalçınkaya tarafından okunan mesaj, Allah'a hamd, Peygamber efendimize salat ve selam ile başladı.

Allah tarafından hikmetle takdir edilen, af ve mağfiret, huzur ve muhabbet, şifa ve afiyet, günahlardan kurtuluş ve cehennemden azatlık gecesi olan Berat Kandil'ine bir kez daha ulaştıklarını belirten Yalçınkaya, şunları kaydetti:

"Rabbimiz Duhan Suresinin ilk dört ayetinde şöyle buyurur: Apaçık Kitaba yemin olsun ki, Biz Kur'an-ı mübarek bir gecede indirdik. Biz, gerçekten uyarıcıyız. O mübarek gecede, her hikmetli iş katımızdan bir emirle ayırt edilir. Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam Berat Gecesi hakkında şöyle buyururlar. Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde oruç tutun. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ (keyfiyeti bizce meçhul bir halde) dünyaya en yakın göğe inerek fecre kadar: "Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir bela ile) müptela olan yok mu, ona kurtuluş vereyim. Şöyle olan yok mu? Böyle olan yok mu?" buyurur." 

"Berat Gecesi bütün hayır kapılarının açıldığı bir gecedir"

Peygamber Sevdalıları Vakfından Berat Kandili mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana İl Koordinatörü Osman Yalçınkaya 

'Berat, kurtuluş demektir. Berat, sıkıntılardan, zorluklardan azad olmak demektir.' diyen Yalçınkaya, "Rabbimiz bu mübarek geceyi nefsimizin esaretinden ve şeytanın telkinlerine uymaktan kurtulmamıza, mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizin zulümden, dünyanın kargaşadan, kararmış kalplerin zulmetten kurtulmasına, muhabbetin zulmete, iyiliğin kötülüğe, hayrın şerre, hidayetin dalalete, uyanışın gaflete, kardeşliğin düşmanlığa galip gelmesine vesile eylesin." diye konuştu.

Yalçınkaya bu gecenin ihyası için şu tavsiyelerde bulundu:

"Bu geceyi vesile kılarak Rabbimizle aramıza giren, Rabbimizle aramızdaki bağı zayıflatan her şeyi yerli yerine koymaya niyet edelim ve bu niyetimizi en sağlıklı şekilde yerine getirelim. Müslümanlara şefkat, merhamet ve uhuvvet nazarıyla bakalım. Kardeşlerimizle aramızdaki basit ihtilafları Allah'ın rahmeti olarak görüp ayrışmamıza değil birleşmemize, düşmanlığa değil kardeşliğe, sabit fikirli olmaya değil anlayışlı olmaya vesile kılalım. Fark ettiğimiz kötü huylarımız varsa düzeltmeye çalışalım. Fark etmediklerimiz için de Rabbimize dua edelim. Anne babamız başta olmak üzere bütün akrabalarımıza şefkat kanatlarımızı indirelim."

Berat Kandili'nin hayırlara vesile olmasını dileyen Yalçınkaya, Peygamber Sevdalıları Vakfı adına tüm İslam Ümmetinin Berat Kandil'ini tebrik etti. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55