,
  • BIST 9564.85
  • Altın 2489.343
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.8758
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 20 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan bayram mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan bayram mesajı
​​Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Ramazan Bayramı münasebetiyle verilen mesajda, Ramazan ayı boyunca yapılan ibadetlerin yıl boyunca devam etmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Bayramların bizzat Allah tarafından Müminlere ikram edilen ilahi bir hediye olduğu belirtildiği mesajda, salgının gölgesinde geçirilen Ramazan ayının ardından bayramın Müslümanların bir araya gelmelerini sağlayarak yardımlaşma, ikramda bulunma ve hediyeleşme ruhunun yer edindiği gün olduğu ifade edildi.

Vakıf adına bayram mesajını Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş okudu.

Müminlere verilen en güzel hediyelerden biri olan Ramazan ayına elveda deyip Ramazan Bayramı’na kavuşmanın buruk heyecanı içerisinde olduklarını belirten Oğraş, "Yüce Rabbimiz, Ramazan ayının orucunu samimiyetle tutan kullarına birer müjde ve mükâfat olarak bayram günlerinin sevincini hediye etmiştir. Bayram günleri, ulvi duyguların coştuğu, sevgi ve saygı hislerinin müminler arasında alabildiğine canlandığı güzel günlerdir." dedi.

"Bayram, Ramazan ayı boyunca tutulan orucun toplu iftar sevincini ifade eder"

Ramazan Bayramı’nın İslam dinindeki yerinin çok kıymetli olduğuna vurgu yapan Oğraş, "Ramazan Bayram’ı, Ramazan ayı boyunca tutulan orucun toplu iftar sevincini ifade eder. Ramazan ayı boyunca hakkını vererek nefislerine oruç tutturan mü'minler, sabır imtihanını başarıyla verip Rablerinin rızasına varmanın sevincini yaşarlar." ifadelerini kullandı.

Oğraş, "Bayram, Ramazan ayını ihlas duygusuyla ve kulluk bilincini kuşanıp günahlardan arınarak geçirmektir. Bayram, küskünlerin barışmasına ve dargınlıkların ortadan kaldırılmasına vesile olmak, enaniyetleri ayaklar altına almaktır. Bayram, mağdur ve kimsesizlere umut olup israftan uzak durmak, hastalara ve kırık gönüllere derman, üzüntülere sevinç olmaktır. Bayram, darda olan kardeşlerimizin kurtuluşu için ellerimizi Mevla’ya açmak, sıla-i rahimi gözeterek erdemli faziletleri yerine getirmektir." şeklinde konuştu.

"Bayram, af ve mağfiret ayından doyasıya teneffüs edip bu mutluluk ve sevinci paylaşmaktır"

Bayramı, Ramazan ayı boyunca yapılan ibadetlerin, çekilen salavatların, okunan Kur’an’ların, verilen sadakaların, edilen duaların meleke haline getirilerek yıl boyunca tekrarlanması olarak tanımlayan Oğraş, "Bayram, af ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın manevi havasından doyasıya teneffüs edip bu mutluluk ve sevinci Müslüman kardeşlerimizle paylaşmaktır." dedi.

Yaklaşık son 15 aydır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19-salgınında vefat edenler için taziye mesajını ileten Oğraş, "Bu yıl Ramazan ayını, Rabbimizin bir imtihanı olarak bir kez daha virüs salgınının gölgesinde geçirip ve bayrama da bu şekilde girmekteyiz. Salgın nedeniyle birçok değerli kardeşimizi kaybetmenin hüznü de ayrıca kalbimizi yaralamıştır. Rabbimizden bir kez daha bu salgından dolayı vefat eden tüm Müslümanlara Allah’tan rahmet dileriz." diye belirtti.

Oğraş, "Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, başta Kudüs ve Mescid-i Aksa olmak üzere İslam ümmetinin kurtuluşuna, Müslümanların vahdetine ve insanlığın malum salgından kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederiz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55