,
  • BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfından bayram mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfından bayram mesajı
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

​Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Ramazan Bayramı münasebetiyle yayımlanan mesajda, bayramların bizzat Allah tarafından Müminlere ikram edilen ilahi bir hediye olduğu belirtildi.

Vakıf adına bayram mesajını Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Ograş okudu. Oğraş, geçirilen Ramazan ayının bereketi ve bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'nin manevi ikliminden sonra gelen Ramazan Bayramı'nın Müslümanlara bir mükafat olduğunu ifade etti.

Ograş, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan; rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, cehennem kapılarının kapatılıp şeytanların zincire vurulduğu, Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başlandığı, bünyesinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni barından ayların ve gönüllerin sultanı mübarek Ramazan-ı şerifleri geride bırakmanın hüznü içerisindeyiz. Gündüzlerini, oruçlu geçirip Kur'an tilaveti ve mukabele sünnetiyle süslediğimiz; gecelerini teheccüd namazı ve sahur ile bereketlendirdiğimiz; iftarlarımızı, eş, dost, akraba, fakir ve yetimlerle paylaştığımız; fitre, sadaka ve zekâtlarımızla fakirleri gözeterek malımızı arındırdığımız bu senenin mübarek Ramazan ayının da sonuna geldik." dedi.

Bayramın, Ramazan ayını geçirmiş Müslümanlara birer ikram olduğunu belirterek, "Böyle kıymetli ve bereketli bir ayın bitiminde bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmanın sevincini idrak etmekteyiz. İbadetlerin vermiş olduğu lezzet ile arınmış ruhlarımızın;  her ayı Ramazan ayı gibi kıymetli, her geceyi de Kadir Gecesi gibi değerli geçirmesini yüce Rabbimizden temenni ederiz. Rahmet mevsimi olan Ramazan ayından sonra bizlere Ramazan Bayramı'nı bahşeden Rabbimize şükürler olsun. Allah resulü Medine’ye hicret ettikten sonra Medine’de kutlanan iki geleneksel bayramı kastederek 'Allah Teâlâ size, kutladığınız bu iki bayramın yerine, daha hayırlısını, Ramazan (Fıtır) Bayramı ile Kurban Bayramını hediye etti' buyurmuştur. Hadis-i şeriften de anlaşılacağı gibi Ramazan Bayramı, bizzat Allah tarafından müminlere ikram edilen ilahi bir hediyedir." ifadelerini kullandı.

"Bayram manevi bir zaman dilimidir"

Bayramı; hüzünlerin sonlandırıldığı, sevincin ise doruğa çıktığı vakit olarak tanımlayan Ograş, "Bayram; Ramazan ayının sonunda mutluluğu, sevinci doruğa çıkartmanın vaktidir. Bayramlar, Müslümanların sevinç günleri olup o günde üzülmek, ağlamak, küsmek hoş görülmez. Ramazan Bayramı; Küskünlerin barıştığı, kırgınlıkların bırakıldığı, büyüklerimizin ziyaret edilip ellerinden öpüldüğü, küçüklerin sevindirildiği, yetim ve öksüzlerin başının okşandığı, Yusufîlerin unutulmadığı, şehidlerin yâd edildiği, muhacirlere özlem duyulduğu manevi bir zaman dilimidir." şeklinde konuştu.

"Bayramlaşma etkinliklerine davet ediyoruz"

Ograş, geleneksel hale getirdikleri ve ülke genelinde gerçekleştirecekleri bayramlaşma etkinliklerine katılım gösterilmesi çağrısında bulundu.

Ograş, "Peygamber Efendimizin “büyük sevinç” olarak tarif ettiği bayramlar, İslam âleminin sevinçle geçirmesi gereken günlerdir. Umut, sevinç, kardeşlik, vahdet duygularıyla İslam ümmetinin, Peygamber Sevdalısı halkımızın Ramazan Bayramını tebrik eder; Bayramın sıhhat, selamet ve ehl-i küffara karşı İslam ümmetinin uyanışına, dirilişine vesile olmasını dileriz." temennilerinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55