,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfından "Aşura Günü" mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfından "Aşura Günü" mesajı
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Aşura Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlandı. Yayımlanan mesajda aşura Günü'nün önemine değinilerek bugünü Hazreti Hüseyin’in kıyamına uygun bir anlayışla idrak edilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Aşura Günü münasebetiyle yayımlanan mesajda, Hazreti Hüseyin’in kıyamına uygun bir anlayışla idrak edilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

Aşura gününe ulaşılmasından dolayı Allah’a şükür ile başlanılan mesajda, "Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah’a, salat ve selam Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e (sallallâhu aleyhi ve sellem), O’nun pak ehl-i beytine ve O’nun yolunu sürdüren Müslümanlara olsun. Şükür Rabbimize ki; bizleri Kur’an’ı Kerim’de kıymet verilen dört aydan biri olan Muharrem ayına ve bu ayın onuncu gününe tekabül eden Aşura gününe ulaştırdı." denildi.

Aşura Günü'nün tüm dinlerde önem arz edildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bütün insanlık tarihini alakadar eden mühim hadiselerin gerçekleştiği aşura günü, hiç kuşkusuz bütün dinlerde de önem arz etmektedir. Aşura Günü, İslam’dan önce de kimi toplumlarda ve Hazreti İbrahim’den (aleyhi selam) beri hürmet gösterilen bir gündür. Peygamber Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem), Ramazan orucu farz kılınmadan evvel de Aşura Günü'nün orucunu hiç terk etmemiştir. Ramazandan sonra tutulan en faziletli orucun Muharrem ayında tutulan oruç olduğuna dair hadisi şerifler bu ayın faziletine işaret buyurmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Aşure Günü müstesna bir öneme sahiptir

Mesajın devamında Aşura Günü yaşanılan hadiselere değinilerek, "Aşura Günü, birçok Peygamberin hayatında ciddi hadiselerin yaşandığı bir gün olması bakımından müstesna bir öneme sahiptir. Hazreti Adem’in (aleyhi selam) tövbesinin kabul olması, Hazreti Nuh (aleyhi selam) ve beraberinde iman edenlerin tufandan kurtulması, Hazreti Yunus’un (aleyhi selam) balığın karnından çıkması, Hazreti İbrahim’in (aleyhi selam) atıldığı ateşte yanmaması ve ateşin kendisine esenlik ve selamet olması, Hazreti Yakup’un (aleyhi selam) oğlu Hazreti Yusuf’a (aleyhi selam) kavuşması, Hazreti Yusuf’un (aleyhi selam) kuyudan çıkması, Hazreti Eyyüp’ün (aleyhi selam) hastalıklarından şifa bulması, Hazreti Musa’nın (aleyhi selam) Allah’ın izni ve yardımıyla Kızıldeniz’i geçmesi, Hazreti İsa’nın (aleyhi selam) mübarek viladetleri ve Yüce Rabbinin katına yükselmesi, Hazreti İdris’in (aleyhi selam) göğe çıkarılması gibi sayısız hikmet barındıran harikulade hadiselerdir. Bu hadiselerin tümü Yüce Rabbimizin kudretine ve yardımına delalet etmekte ve bütün Müslümanlarda manevi bir haz ve hoş bir duygu bırakmaktadır." denildi.

"Aşura Günü Müslümanlar için unutulmaz ve önemli bir kıyam örneğidir"

Hazreti Hüseyin’in de Aşura Günü şehid edildiği hatırlatılan mesajda, "Bütün bunların yanında 10 Muharrem Aşura Günü, Resulullah (sallallâhu aleyhi ve sellem) vefatından elli sene sonra; hicri 61. yılı Muharrem ayının 10. gününde nübüvvet mektebinin gonca güllerinin Kerbala’da şehid edilmelerinin de yıldönümüdür. İslam tarihinde eşi benzeri bulunmayan ve mü’minlerin kalplerini kıyamete kadar kanatacak olan Kerbela hadisesi ve Aşura Günü Müslümanlar için unutulmaz ve önemli bir kıyam örneğidir.  Zira İmam Hüseyin nübüvvet mektebinden devraldığı misyonu Aşura üzerinden sonraki nesillere aktarmıştır." ifadeleri kullanıldı.

"Aşura; özelde Müslümanları genelde de bütün insanlığı ifsada sürüklemek isteyen sefihlere karşı ‘dur!’ deme iradesini ortaya koyabilmektir." denilen mesajda şunlar kaydedildi:

"Aşura; toplum içerisinde oluşturulmak istenen ahlaki yozlaşmaya karşı kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla topyekûn mücadele azmidir. Aşura; zulümle, sefahatle, hak gaspı ile haramı helal, helali de haram kılma ve dünya ihtiraslarına kapılmak suretiyle toplumu sırat-ı müstakimden uzaklaştırmak isteyen ‘’Yezidi Sisteme’ karşı Risalet mektebinden alınan dersle Hüseyin’in misyonu ile karşı koyabilmektir. Ve Aşura; hangi isimle olursa olsun ümmetin içine tefrika koymak suretiyle İslam ümmetini parçalamaya, Müslümanları birbirine kırdırmaya, İslam coğrafyasında her türlü zulüm ve melaneti işleyerek kendi saltanatlarını sürdürmeye çalışan zalim ve zorbalara karşı, Müslümanları tevhid sancağı altında bir araya getirme ve 'vahdet kalesi' içinde birleştirme mücadelesi vermektir."

Mesaja şu temennilerle son verildi: "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Peygamber Sevdalısı halkımıza böylesi hayırlı bir günde Aşura orucunu tutmalarını, sıla-i rahimde bulunmalarını, bol bol sadaka vermelerini, selamı aralarında yaymalarını ve bolca dua etmelerini tavsiye ediyoruz. Bu vesileyle ümmet coğrafyasında zulüm altında olan kardeşlerimizin felahı; her türlü zulmü Müslümanlara reva gören zulüm sistemlerinin helaki için Rabbimize yalvarıyor, Aşura’yı Hüseyni kıyamın ruhuna uygun bir anlayışla idrak etmeyi diliyoruz."  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55