,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfı "Salavat Seferberliği" başlattı

Peygamber Sevdalıları Vakfı "Salavat Seferberliği" başlattı
​Peygamber Sevdalıları Vakfı, Türkiye genelinde düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında, 2020 yılı "Her Güne Binler Salavat" kampanyasını başlattığını duyurdu.

Vakıf adına açıklama yapan ve Vakfın Mersin İl Koordinatörü Akan Ayçoban, Cenab-ı Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de "Şüphesiz Allah ve melekleri Resul'e salat ederler. Ey Mümin'ler sizler de tam bir teslimiyet içinde ona salat edin." diye buyurduğunu hatırlatarak kutlu aya yaklaşıldığını ve Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu yıl salavat seferberliği başlattıklarını duyurdu.

akan-aycoban.jpg

Ayçoban yaptığı açıklamada, Allah'ı sevmenin, Hz. Peygambere uymaktan geçtiği gibi Hz. Peygambere yakın olmak da O'nu (Sallahu Aleyhi Vesellem) çokça anmaktan geçtiğini belirtti.

Hz. Muhammed Mustafa'nın (Sallahu Aleyhi Vesellem) "Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salâvat okuyandır." Hadis-i Şerif'inin müminlere müjde niteliğinde olduğunu söyleyen Ayçoban, "Hz. Peygamberi anmak, anlamak ve sünnetini yaşamak; ancak dillerimizden düşürmediğimiz salavatlar ve hayatını kendi hayatımıza uyarlamakla olur. Müminlerin kalplerinde ve dillerinde Peygamber sevdasının, hiç sönmeyen bir iman nuruyla her gün pekiştirilmesi gerekir. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bizler, biiznillah bu yüce gayeyi amaç edinmiş ve bunun için çeşitli etkinliklerle halkımıza bunu hatırlatmayı vazife edinmişiz." ifadelerine yer verdi.

"Bu kutlu yolda her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Her Güne Binler Salâvat' diyerek Salavat Seferberliğini başlatmış bulunmaktayız." diyen Ayçoban, "Mart ve nisan aylarında salavat-ı şeriflere ağırlık vermekle beraber salavat seferberliğimiz; dilimiz döndüğü kadar ve kalbimiz atana kadar hayatımız boyunca devam edecektir. Evlerimiz, sokaklarımız, cadde ve şehirlerimiz Hz. Muhammed'in (Sallahu Aleyhi Vesellem) mübarek ismiyle yankılanacak, salavatların bereketiyle hanelerimize saadet, huzur ve mutluluklar dolacak inşallah." diye konuştu.

"Tüm halkımızı hayırda yarışmaya davet ediyoruz"

Peygamber Sevdalısı anne-baba, dede-nine, bacı ve kardeş tüm halkı hayırda yarışmaya, 2020 Mart ve Nisan aylarını salâvat zikriyle süslendirmeye davet eden Ayçoban, "Başta yeryüzündeki cennetimiz olan ailemiz olmak üzere yakın dost ve akrabalarımızı ve Peygamber Sevdasını her zaman gönüllerinde taşıyan ninelerimizin ellerinde tesbih, dillerinde zikirle bu kutlu seferberliğe iştirak etmelerini dileriz." şeklinde ifadelerde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55