,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep temsilciliği İl Müftülüğünü ziyaret etti

Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep temsilciliği İl Müftülüğünü ziyaret etti
Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Taş, beraberindeki heyet ile birlikte “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar’ı ziyaret etti.

Vakfın Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Taş’ı ve beraberindeki heyeti karşılayan Hazırlar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Müftü Hazırlar, ziyaretten dolayı Peygamber Sevdalıları Vakfı’na teşekkür etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ve camilerin öneminin ele alındığı ziyarette camilerin önemi ve din görevlilerin fonksiyonları konuşuldu.

Camilerin önemine dikkat çekerek, toplumsal dayanışmanın sağlanmasında camilerin önemli bir rol aldığını söyleyen Taş, camiler Müslüman toplumların ayrılmaz bir parçası ve İslam'ın simgesi olduğunu ifade etti.

Müslümanların camileri hayatın merkezine almaları ve camilere sahip çıkılması gerektiğini belirten Taş, toplum ile cami arasındaki manevi bağın daha kuvvetli hale getirilmesinin önemine dikkat çekti.

Gaziantep’in çocuk ve genç nüfusu yoğun olan bir kent olduğuna dikkat çeken Taş, son yıllarda kentte yapılan çalışmalarla camilerin çocuk ve gençlerin ibadetle birlikte sosyal aktiviteleri yapabildikleri ve zamanlarını camilerde geçirdikleri mekanlar haline getirilmesini takdirle karşıladıklarını ifade etti.

4-6 yaş Kur’an kurslarının daha çok yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu ifade eden Taş, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından son yıllarda hayata geçirilen "Cami Çocuk", "Cami Gençlik", "Cami Aile ve Kadın" ve "Çocuk Dostu Camiler" projelerini desteklerini ve bu projelere yenilerinin eklenmesinin ise elzem olduğunu söyledi.

İl Müftülüğünün kentteki çalışmaları hakkında bilgi alan Taş, vakıf olarak cami eksenli yapılan bütün çalışmaları desteklediklerini belirtti.

Taş, son olarak Hazırlar’a her yıl geleneksel hale gelen ve yüzbinlerce kişinin katıldığı Siyer Yarışması başta olmak üzere vakıf olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Taş ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Müftü Hazırlar, İl Müftülüğü olarak yaptıkları ve yapacakları projelerle ilgili bilgi verdi.

Hazırlar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nı bir temayla kutlandığını anımsatarak, bu yılki temanın ise “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olduğunu bildirdi.

Taş haftanın anısına Hazırlar’a çiçek takdiminde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55