,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfı: Camilerimiz bedene kan pompalayan kalp gibidir

Peygamber Sevdalıları Vakfı: Camilerimiz bedene kan pompalayan kalp gibidir
Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bir mesaj yayımlandı. Mesajda, camilerin toplum hayatının temel taşı olduğu belirtildi.

 

Camilerin ve din görevlilerinin önemini ve ehemmiyeti anlatmak amacıyla her yıl ekim ayının ilk haftası Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanır. Bu münasebetle Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bir mesaj yayımlandı.

Mesaj, Peygamber Sevdalıları Vakfı adına Peygamber Sevdalıları Vakfı Van Koordinatör Yardımcısı Ahmet Çevik tarafından okundu.

Konuşmasına, "Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur." ayetiyle başlayan Çevik, camilerin önemini anlatan "Kim Allah rızası için mescit yaparsa, Allah, benzerini onun için cennette inşa eder." Hadis-i Şerifi'ni hatırlattı.

Çevik, "Dini inancımızda kendisine 'Allah'ın evi' denilen camilerimiz; bireyin statüsüne, ırkına, tenine, yaşına bakılmaksızın insanları toplayan, bir araya getiren ibadet mekânlarımızdır. Cami merkezli olan İslam medeniyetinin oluşturmuş olduğu İslam cemaati de; kardeşliği, yardımlaşma ve dayanışmayı, eşitlik ve fedakârlığı, sevgi ve saygıyı, birlik ve beraberliği benimsemiştir." dedi.

"Camiler inancımızın nişaneleridir"

 
Peygamber Sevdalıları Vakfı: Camilerimiz bedene kan pompalayan kalp gibidir

Peygamber Sevdalıları Vakfı Van Koordinatör Yardımcısı Ahmet Çevik

Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in "Beldelerde (şehirlerde) Allah'ın en çok sevdiği yerler mescitlerdir." hadisini hatırlatan Çevik, "Camilerimiz, tıpkı bedene kan pompalayan bir kalp gibidir; nasıl ki bir kalp, sağlam çalışıp bedendeki damarlara kan pompalamak ile görevliyse aynı şekilde toplumdaki camiler de İslam'ın kendisine yüklediği işlevi yerine getirmekle toplumu manevi açıdan sağlıklı hale ulaştırır." ifadelerini kullandı.

Çevik, "İçinde bulunduğumuz hafta, inancımızın birer nişanesi olan bu güzide mukaddes mekânların haftasıdır. Camilerimiz, toplum hayatımızın temel taşlarıdır. İlim ve irfan mekteplerimiz, Kur'an ve iman medreselerimizdir. Yüce Rabbimizden neslimizi ve bizleri Kâbe'nin birer şubesi olan camilerimizin müdavimlerinden kılmasını, toplum olarak Allah'ın (Celle Celâluhu) evlerinden hakkıyla ve layıkıyla istifade ettirmesini diliyoruz. Bu vesile ile bütün İslam âleminin ve kendilerini Hakk'a, halka hizmet için adamış din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı tebrik eder, hayırlı nice hizmetlerinin devamını dileriz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55