,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfı Camiler ve Din Görevli Haftası münasebetiyle mesaj yayımladı

Peygamber Sevdalıları Vakfı Camiler ve Din Görevli Haftası münasebetiyle mesaj yayımladı
Peygamber Sevdalıları Vakfı, "Camiler ve Din Görevli Haftası" münasebetiyle yayımlanan mesajda, camilerin, salt ibadet yerleri değil, birer insanlık medresesi ve terbiye mekanı olması gerektiği ifade edildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı adına açıklamayı Abdusselam Bucak paylaştı.

Hamd ve salvele ile başlanılan mesajda, "Şanı yüce Allah'a (celle celalühü) hamd ve senalar, Peygamberler zincirinin son halkası Hazreti Muhammed'e(sallallâhu aleyhi ve sellem) salât ve selam olsun." denildi.

Mescitlerle ilgili ayet ve hadislere dikkat çekilen açıklamada;

"Allah’ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte hidayet üzere oldukları umulanlar bunlardır." (Tevbe-18)

"Mescidler yeryüzünde Allah’ın evleridir. Gökteki yıldızların yer ehlini aydınlattıkları gibi onlar da gök ehlini aydınlatırlar." (Hadis-i Şerif, Heysemi, Mecmeuz-Zevaid 117)"

Açıklamanın devamında Peygamber Sevdalısı halka seslenilerek, "Tarihten günümüze toplumların şekillenmesinde, insan hayatının disiplin ve devamlılık arz etmesinde, bilginin rolü ve bu bilgiyi işletme anlamında, taşımanın sorumluluğu küçümsenmeyecek derecede önemlidir. İslam toplumlarında din görevlileri/hizmetlileri cami ile birlikte anılır. Camiler ve mabetler tarihimizde kutsallarımız arasında sayılmıştır. Allah’ın arzında kurulan ilk mabet, ilk kutsal yapı hiç şüphesiz ki Kabe'i muazzamadır. Diğer mescitlerimiz ise Kabe'nin birer şubesi olarak toplumsal yaşamın ve İslami diriliş ve direnişin filizlendiği mescitler olmuştur. Camiler salt ibadet yeri değil, birer insanlık medresesi, terbiye mekanı olmalıdır. Birer medrese ve mektep, talim ve terbiye yurdu, ahlaki güzelliğin neşet ettiği birlik ve beraberliğin tesis edildiği mazlumların sığınağı, birer suffe mektebi olmalıdır." denildi.

"Din adamlarımızın/hizmetlilerinin/büyüklerinin sorumluluğu büyüktür"

Toplumların şekillenmesinde din büyüklerinin çok büyük katkısı olduğu belirtilen mesajda, "Günümüzde bilgi kaynakları çok olmakla birlikte doğru bilgiyi doğru adreslerde aramakta bir o kadar önemlidir. Tarihte toplumların şekillenmesinde din büyüklerinin çok büyük katkısı olmuş, toplumsal yozlaşma ve ahlaki kriz dönemlerinde sorunlara akl-ı selim ve sorumluluk bilinciyle yaklaşan alimler, toplumların ayakta kalmasına büyük katkı sağlamıştır. İnsanlık önderleri ve öğretmenlerimiz olan kutlu peygamberlerin bizlere bahşetmiş oldukları medeniyetler zincirinin önemli saç ayaklarından, varislerinden olan din adamlarımızın/hizmetlilerinin/büyüklerinin sorumluluğu büyüktür." ifadeleri kullanıldı.

"Din görevlilerimiz /hizmetlilerimiz toplumun çimentosu olduklarını hiçbir zaman unutmamalıdırlar"

Topluma yön vermeden din görevlilerinin önemine dikkat çekilen mesajda, "Din görevlilerinin/hizmetlilerinin/büyüklerinin topluma yön vermede etkin rolleri olmalıdır. Adil, şeffaf ve tarafsız bir şekilde hakkı ayakta tutma, her türlü istismara karşı vahiy eksenli hareket etme temel şiarları olmalıdır. Dini ve ahlaki değerleri dünyevi çıkar ve siyasi kariyerlere kurban etmemelidirler. Din görevlilerimiz /hizmetlilerimiz toplumun çimentosu olduklarını hiçbir zaman unutmamalıdırlar. Kapitalist dünyanın dünyevileşme hırsı dayatmasına karşı bilgi ve ilimde paylaşımcı olmalıdırlar. Cami ve mescidlerimizin toplumun ve insanlığın daha çok faydasına kullanılması temennilerimizle tüm din görevlilerimizin/hizmetlilerimizin haftasını en içten dileklerimizle tebrik eder, hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan dileriz. " şeklinde ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55