,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2493.983
  • Dolar 32.5008
  • Euro 34.5803
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfı Aksaray Koordinatörlüğünden "Salavat Seferberliğine" davet

Peygamber Sevdalıları Vakfı Aksaray Koordinatörlüğünden "Salavat Seferberliğine" davet
Aksaray İl Koordinatörlüğü, yaklaşan "Mevlid-i Nebi" haftası nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın başlattığı "Salavat Seferberliği"ne tüm Aksaraylı hemşerilerini katkı sunmaya davet etti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Aksaray Koordinatörlüğü, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın, Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) anma etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlediği "Salavat Seferberliği"ne katılma çağrısında bulundu.

İl Koordinatörü Muhammed Altun yaptığı açıklamada, "Tüm halkımızı Kutlu Nebi'yi salavatlarla anmaya, anlamaya ve yaşamaya davet ediyoruz." dedi.

"Salavat seferberliğiyle Hazreti Peygamber'in sevgisini halkımızın gönlüne nakşetme gayesindeyiz"

"Allâh ve melekleri, Peygamber'e çokça salât ederler. Ey mü'minler! Siz de O'na çokça salavât getirin ve tam bir teslîmiyetle selâm verin." (Ahzap-56)

Ayet-i Kerime'sini hatırlatan Altun, "Rabbimiz ve Melekleri Efendimiz'e çokça salavat getiriyorlar. O'nun ümmetinin fertleri olarak bizler de O'nu çokça anmak adına salavatlar getirmeli, getireceğimiz salavatlarımızla O'nu daha çok anlamalı ve hayatımıza tatbik etmeliyiz. Vakıf olarak her sene düzenlemiş olduğumuz salavat seferberliğiyle Efendimiz'in sevgisini halkımızın gönlüne nakşetme gayesindeyiz. İnsanlığın büyük buhranlarla cebelleştiği şu zamanda kurtuluşumuzun yegâne reçetesi O'nu okumak, anlamak ve yaşamaktır." ifadelerini kullandı.

"Salavatlar ve zikirler ruhun şifasıdır"

Kalplerin şifasının Allah'ı ve Resulü'nü anmakta olduğunu kaydeden Altun, "Manevi rahatsızlıklarımızın, kalbimizin şifası Yüce Allah'ı ve Efendimiz'i zikirlerle ve salavatlarla anmaktır. Bu hususta Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurulmaktadır: 'İman edenlerin kalbleri ancak Allah'ın zikriyle mutmain olur. Kalbler ancak Cenâb-ı Hakkı anmakla mutmain olurlar.'(Rad-28) Tüm Aksaraylı hemşerilerimizi; kadın-erkek, genç-yaşlı demeksizin Salavat Seferberliğimize davet ediyoruz. Dileyen kardeşlerimiz salavatlarını vakfımızın web sitesi olan www.peygambersevdalilari.com'dan form üzerinden, dileyenler de bizlere teslim edebilirler. İnşallah nisan ayında düzenleyeceğimiz Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında ülke genelinde getirilen tüm salavatlar dualarla teslim edilecektir. Şimdiden katılım sunan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55