,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

Peygamber Sevdalıları Diyarbakır'da bayramlaştı

Peygamber Sevdalıları Diyarbakır'da bayramlaştı
Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla halkın yoğun katılımıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen bayramlaşma programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Yenişehir ilçesi Sümer Park'ta düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Katılımcıların salâvat ve tekbirlerle bayramlaştığı programa, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz ve Halef Yılmaz, GİK üyesi Vedat Turgut, İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, İttihad'ul Ulema üyeleri, şehit ve tutuklu aileleri, platform yetkilileri ve üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Kerbela Şanlı, bayram denince kardeşlik, sevgi ve barışın akla geldiğini söyledi.

Şanlı, "Kardeşlik ve sevgi İslam'ın esaslarındandır. Müslümanlık kinle, nefretle, küskünlükle olmaz. Allah bizi kardeş kılmış, bizim de bunun gereklerini yerine getirmemiz lazım. Tarihte Müslümanlar sayıca fazla olmaları veya silahları olduğu için değil, birbirine karşı sevgiyle kenetlendikleri için düşmanlarına karşı galip gelmişlerdir. Bugün de o ruha ihtiyacımız var. Kin, buğz, adavet ve nefret sevapları ortadan kaldırdığı kadar hiçbir şey kaldırmıyor. Müslümanlar birbirlerini sevmeseler, birbirlerine kin besleseler yaptıkları ibadet ve sevaplar ortadan kalkar. Biz ancak sevgiyle Allah'a ulaşırız." dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı Adnan Akgönül, bayramların, Allah'ın müminlere bir ikramı olduğunu belirterek, bundan dolayı sevinip, bayramın yaşatmış olduğu sevincin daimi olmasını diledi.

Bu birlik ve beraberlik havasının ömür boyu devam etmesi ve Müslümanların birbirleriyle daha iyi kenetlenmeleri gerektiğini vurgulayan Akgönül, şunları söyledi: "Bu bayram bizzat yerin ve göklerin sahibi olan Allah tarafından biz müminlere verilmiş bir hediyedir. Bunun için kabile ağı, memleketler, ırk ve benzeri durumlar dikkate alınmıyor, imandan kaynaklanan bir duygudan dolayı biz bu bayramı böyle coşkuyla kutluyoruz. Müslüman kardeşlerimiz de bu anlamda birbiriyle yarışıyor."

Ümmetin günümüzdeki sıkıntılarına karşılık müminlerin birbiriyle kaynaşması, dertleşmesi, kenetlenmesi, bir vücut gibi birlik ve beraberlik içinde olmaları için bayramların en büyük vasıta olduğunu dile getiren Akgönül, "Bayramlar vasıtasıyla bizler var olan dargınlıkları, kin ve nefret düşüncelerini, ayrılık duygularından tamamen sıyrılabilir ve kardeşlerimizle helalleşiriz. Aynı zamanda görmediğimiz, bilmediğimiz, sormadığımız Müslüman kardeşlerimizi görmüş, tanışmış, dertleşmiş ve bizi birbirimizden koparmaya çalışanlara karşı da en büyük cevabı vermiş oluruz." ifadelerini kullandı.

İttihad'ul Ulema üyesi Abduluddüs Yalçın ise Allah'tan bütün İslam ümmetinin tek bir kelime etrafında toplamalarını muvaffak etmesini diledi. Yalçın, "Müslümanlar bu bayramları gönülleri kırık olarak geçiriyorsa da madem bayramlar sürur içindir Müslümanları sevindirmek lazım. Komşuları, salih insanları, yaşlıları ve kimsesizleri… İslam âlemi kan ağlıyor ve zulme uğrayanlar, perişanlar, yoksul olanlar ve bütün varlığını kaybedenler çoktur. Bu nedenle mümkün mertebe cömert davranmalı, özellikle varlıklı olan kardeşlerimizin mallarını bu vesileyle sermeleri Allah'ın izniyle onların hem bu dünyada hem ahirette daha büyük servetlere kavuşmalarına vesile olacaktır." şeklinde konuştu.

"Allah'tan niyazımız gelecek bayramları gerçekten bayramlar yapması ve bütün İslam ümmetinin tek bir kelime etrafında toplamasını muvaffak etmesidir." diyen Yalçın, ümmetin kurtuluşunu ve küfrün, İslam düşmanlarının yok olmasını istediklerini sözlerine ekledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55