,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C

“Peygamber ahlakı ve adaleti İslam’ın kutsallarına sahip çıkmayı gerektirir”

“Peygamber ahlakı ve adaleti İslam’ın kutsallarına sahip çıkmayı gerektirir”
Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü tarafından İstanbul Yenikapı Miting Alanı’nda “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed” temasıyla düzenlenen etkinlik, yoğun bir coşku ve ilgiyle devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Eğitim Komisyonu Üyesi Faruk Kedboğa, Peygamber ahlakı ve adaletinin İslam’ın kutsallarına sahip çıkmayı gerektirdiğini, Kudüs’ün de İslam yurdu olup Müslümanların yolunu gözlediğini söyledi.

Peygamber aşığı İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sahneye çıkan ses sanatçıları, seslendirdikleri ilahi, ezgi ve marşlarla katılımcıları coşturdu.

Salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, Hazreti Peygamber Efendimizin üzerine yazılan ezgilerin seslendirilmesi sırasında duygulu anların yaşandığı görüldü. İstanbullular, sanatçıların seslendirdiği ilahi ve ezgilerin nakaratlarına hep bir ağızdan eşlik etti.

Seslendirilen ilahiler sırasında tekbirlerin getirilmesiyle programda heyecan doruğu çıktı.

Etkinlikte Peygamber Sevdalıları Vakfı Eğitim Komisyonu Üyesi Eğitimci Faruk Kedboğa, “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliğinin mesajını içeren 10 maddelik bir metin okudu.

Kedboğa’nın okuduğu 10 maddelik metinde gündem ile ilgili önemli açıklamalar da yer aldı.

“Allah ve Resul’ü Müslümanların kutsallarıdır”

İşte, Peygamber ahlakı ve adaletine vurgu yapılan o metinden öne çıkan bazı önemli açıklamalar:

“Peygamber adaleti; İslam’ın yüce değerlerini korumayı gerektirir. Allah ve Resulü Müslümanların kutsallarıdır. Müslümanlar bunlar uğruna her türlü bedel ödemeyi borç bilirler. Peygamber adaleti; ilme ve âlime sahip çıkmayı gerektirir. Müslüman âlimleri sahiplenmek, İslam’ın ve Müslümanların haysiyetini korumaktır. Bu sorumluluk tüm Müslümanlara aittir.

Peygamber ahlakı; İslam’ın şiar ve sembol değerlerine sahip çıkmayı gerektirir. Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir, Kudüs de İslam yurdu olup Müslümanların yolunu gözlemektedir. Peygamber adaleti; İslam’ın kutsallarına sahip çıkar. Mescid-i Aksa İslam’ın bir kutsalıdır. Peygamber ahlakı; İslam kardeşliğini önceler. Bu kardeşlik, Müslüman bireyden ümmet inşa etme anlayışını esas alır. Her türlü İslam dışı anlayışlar, kavmiyetçilik ve milliyetçilik cahiliye adetlerindendir. Peygamber adaleti; ‘Her işte ve herkes için sosyal adalet’ anlayışını gerekli görür. Toplumda, elit bir zümre oluşturularak hakların gasp edilmesi kabul edilemez.”        

Konuşmanın ardından etkinlik, Mustafa Karakaş’ın Peygamberimizi konu alan şiiri okumasıyla devam etti.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55