,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında 31 PKK mensubu öldürüldü

Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında 31 PKK mensubu öldürüldü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında 31 PKK mensubunun öldürüldüğünü açıkladı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Hakkâri'nin Yüksekova İlçesindeki 3’üncü Piyade Tümen Komutanlığında inceleme ve denetlemede bulundu.

Bakan Akar ve TSK komuta kademesi Irak sınırında

Milli Savunma Bakanı Akar: "400'e yakın hedef karadan 60'tan fazla hedef havadan vuruldu"

Bakan Akar ve TSK komuta kademesi operasyonları sevk ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu" açıklaması

MSB Irak’ta düzenlenen operasyonların görüntülerini paylaştı

Bakan Akar burada, Avaşin-Basyan bölgesinde yürütülen Pençe-Yıldırım Operasyonu'nun Harekât Merkezinde faaliyetlere ilişkin bilgi aldı. Operasyon bölgesindeki komutanlarla telsiz vasıtasıyla konuşan Bakan Akar, operasyonla ilgili bir dizi talimat verdi.

Bakan Akar, daha sonra Şırnak Harekât Merkezi ve bölgesindeki komutanlarla uzaktan görüntülü görüşme yöntemiyle konuştu ve talimatlar verdi. Buradaki konuşmasında, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının şu ana kadar çok başarılı bir şekilde devam ettiğini bildiren Bakan Akar, şunları kaydetti:

"Şu anda Irak'ın kuzeyinde belli yerlerde bunların varlıklarını sürdürmeye çalıştıklarını biliyoruz. Bunları oradan da söküp atacağız inşallah. 23 Nisan saat 17.40'tan itibaren topçularımızın başlattığı atışlarla Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları başlamış bulunuyor. Bu operasyonlar sonuna kadar devam edecek. Faaliyetlerimiz planlandığı şekilde sürüyor. Şu ana kadar kara ateş destek vasıtalarımızla toplam bin 132 hedef ateş altına alındı. Hava Kuvvetlerimiz de bir bütün olarak büyük bir başarı gösterip, toplam 120 hedefi etki altına aldılar. Bunlarla birlikte teröristlerin büyük zayiat verdiğini değerlendiriyoruz. Şu ana kadar Hava Kuvvetlerimizin, topçularımızın açtığı ateş sonucu ne kadar teröristin etkisiz hâle geldiğini bizim görmemiz mümkün olmamakla birlikte, bizzat kara unsurlarımız tarafından, komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 31’dir. Bu arada maalesef 6 arkadaşımız yaralandı. Bu arkadaşlarımızın tedavisi için devletimiz seferber olmuş durumda."

Operasyonlarda SİHA, İHA ve silahlı helikopterlerin de kullanıldığını vurgulayan Bakan Akar, her unsurun görevini etkin ve başarılı bir şekilde yerine getirdiğini kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55