,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

​Pazarcılar, arkadaşlarının öldürüldüğü yere karanfil bıraktılar

​Pazarcılar, arkadaşlarının öldürüldüğü yere karanfil bıraktılar
Batman'da geçtiğimiz hafta Kültür Mahallesinde, cumartesi pazarında sahte para yüzünden kavga eden iki grubu ayırmaya çalışırken bıçak darbeleriyle öldürülen pazar esnafı Deniz Özbek'in arkadaşları, cinayetin işlendiği yere karanfil bıraktı.

​Batman’da kavga eden iki grubu ayırmaya çalışırken bıçak darbeleriyle öldürülen Deniz Özbek’in pazarcı arkadaşları, cinayetin işlendiği yere karanfil bıraktı.

Geçen hafta bugün arkadaşları Özbek’in öldürülmesini protesto etmek amacıyla pazar kurmayan 100’ü aşkın pazarcı, bir araya gelerek Deniz Özbek'in posterleriyle öldürüldüğü yere kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Özbek’in annesi Dılşah Özbek ve ailesi de hazır bulundu.

Özbek için fatiha okuyan pazarcılar, ellerindeki karanfilleri arkadaşlarının öldürüldüğü olay yerine bıraktılar. Özbek’in ailesi ise gözyaşlarını tutamadı.

Oğlunun suçsuz yere öldürüldüğünü belirten Deniz Özbek’in annesi Dılşah Özbek, “Neden boşu boşuna, suçsuz yere güzel çocuğumu öldürdüler? Ancak Allah bir insanın canını alır. İnsanalar boşu boşuna birbirlerini öldürmemeliler. Benim ciğerimi dağladılar. Artık bu öldürmeler bitmelidir. Öldürülen oğlumun suçu neydi?” diye konuştu.

“Ekmeğimize saygı göstersinler”

Arkadaşlarını anmak, olayı protesto etmek amacıyla böylesi bir program tertiplediklerini belirten Batman Pazar Esnafı Başkanı Bahri Keleş, arkadaşları Deniz Özbek’in öldürülmesi nedeniyle bugün pazar kurmadıklarını söyledi.

Keleş, “Geçen hafta Deniz Özbek arkadaşımızı öldürdüler. Onun anısına buraya gelip karanfil bıraktık. Bizim yasımız var. Arkadaşımız için toplandık, pazar kurmadık. Bu tür olayların yaşanmamasını istiyoruz. Millet bizim ekmeğimize saygı göstersin diye bu tepkiyi verdik. Biz emekçiyiz, herkese hizmet veriyoruz ama ekmeğimize saygı göstersinler.” dedi.

“Pazar içinde güvenlik istiyoruz”

Pazarda yaşanan hırsızlık ve diğer olayların önüne geçmek için görevli polis talebinde bulunduklarını ancak taleplerinin karşılıksız kaldığını vurgulayan pazarcı esnafı Alaaddin Baltacı, “Çocuklarımızın rızkı için müşterilerimize çok değer veriyoruz. Onların da bize değer vermesini istiyoruz. Kaç sefer pazarda kadınlara laf atan soytarılarla, hırsızlarla kavga etmişiz. Bundan dolayı emniyetten koruma istedik. Kaç sefer koruma talebinde bulunduk ama vermediler. Neden bize koruma vermiyorlar? Sadece Pazar içinde güvenlik istiyoruz. Güvenlik olmuş olsaydı arkadaşımız suçsuz yere öldürülmezdi.” ifadelerini kullandı.

“Bu olaylar olmasın istiyoruz”

Bir diğer pazarcı esnafı Hüseyin Tayfur ise şunları söyledi: “Geçen hafta bulunduğumuz yerde bir arkadaşımız haksız yere öldürüldü. Arkadaşlarımızın bazıları yaralandı. Bu olayı protesto etmek amacıyla bir araya geldik. Bu olaylar olmasın istiyoruz. Pazarı da bu açıdan bugün kurmadık.”

Batman'da geçtiğimiz hafta Kültür Mahallesinde, cumartesi pazarında sahte para yüzünden kavga eden iki gurubu ayırmaya çalışan ve henüz iki hafta önce nişanlanan pazar esnafı Deniz Özbek (24) bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55