,
  • BIST 9791.27
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C

Pazarcı esnafı sorunlarının çözüme kavuşmasını talep ediyorlar

Pazarcı esnafı sorunlarının çözüme kavuşmasını talep ediyorlar
Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki pazar esnafı, pazarı denetleyen zabıtaların görevlendirilmesini, lavabo ihtiyacını karşılamak için gerekeninin yapılmasını ve özellikle sigortalarının yapılmasını talep ettiler.

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki pazar esnafı, pazarı denetleyen zabıtaların görevlendirilmesini, lavabo ihtiyacını karşılamak için gerekeninin yapılmasını ve özellikle sigortalarının yapılmasını talep ettiler.

Kızıltepe İpek Mahallesinde kurulan pazarda esnaflık yapanlar birtakım sorun ve sıkıntılarını İLKHA mikrofonu aracılığıyla dile getirerek yetkililerden sıkıntılarının bir an önce çözüme kavuşmasını istiyorlar.

Uzun yıllardır pazarcılık esnaflığını sürdüren Murat Dağlı, "Pazarcılık esnaflığını icra ediyoruz. Bizim herhangi bir iş güvencemiz olmadığı için şu anda pazarcılıkla meşgulüz. Yalnız pazarda bazı sıkıntılarımız vardır. Bu sıkıntıları gidermek için özellikle yani sürekli zabıtanın olmasını istiyoruz. Mesela geçen gün bir hırsız benim malımdan birşeyler çaldı. Arkadaşım o esnada görmeseydi hırsız malı alıp götürmüştü. Onun için sürekli 2 tane zabıtanın olması lazım." şeklinde ifade etti.

"Semt pazarları mahallelerin kalbidir" Bir diğer sıkıntılarının lavabo ihtiyacı olduğunu söyleyen Dağlı, "Ayrıca bizim burada lavabo sıkıntılarımız da oluyor. Camiler saat 10.00'dan sonra açılıyor. Camiler açılıncaya kadar da burada bazı sıkıntılarımız oluyor. Semt pazarları mahallelerin kalbidir. Yani burada esnaflarımızın çok duyarlı, güzel ahlaklı ve gerçekten de saygılı olması lazım. Pazarlar bizim için çok önemlidir. Bir diğer sorunumuz da yerimiz dar olduğu için gelen müşteriler sıkıntı çekiyor.." dedi.

27 yıldır pazarcılık mesleğini icra eden Suphi Azboy, zincir marketlerden ötürü pazarcılık mesleğinin bitme aşamasına geldiğini bunun yanında mağdur kaldıkları bazı sıkıntıları dile getirdi. "Pazarcılık mesleği özellikle zincir marketlerden ötürü yıpranmış durumda" Azboy, "27 senedir bu mesleği yapıyorum. Uzun süredir bu işin içindeyiz. Allah'a şükür işimizi dürüstçe ve helal bir şekilde yapıyoruz. Pazarcılık mesleği özellikle zincir marketlerden ötürü yıpranmış durumda. Bir diğer sıkıntımız ise yıllardır çalışmamıza rağmen sigortamızın olmaması. Devletimizden isteğimiz bu konuya el atmaları ve sıkıntılarımıza çözüm bulmalarıdır. Her vatandaş gibi biz de haklarımızı talep ediyoruz." şeklinde belirtti.

"Pazarı denetleyecek 2 tane zabıtanın görevlendirilmesini istiyoruz" Belli başlı sorunlardan ötürü mağduriyet yaşadıklarını aktaran bir diğer esnaf Hasan Bilen, "Pazar esnafı olarak bazı sıkıntılarımız var ve bu sıkıntıların giderilmesini istiyoruz. Pazarı denetleyecek zabıtanın görevlendirilmesini istiyoruz. Mesela şu an zabıta görevlileri yok bu sebeple hırsızlık olayları yaşanabiliyor. Bir diğer eksiğimiz lavabo ihtiyacımızı karşılayabileceğimiz bir yerin bulunmamasıdır. Yetkililerden talebimiz kapalı bir semt pazarının yapılması. Çünkü pazar yeri dar olduğundan araç sahipleri pazara girmeye çalışınca birtakım tartışmalar yaşanabiliyor. Zaten sigortamız yok. Bizde esnafız. Gerektiği yerde vergimizi ve sigorta için gerekli olan her şeyi vermeye hazırız." ifadelerini dile getirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55