,
  • BIST 9550.19
  • Altın 2486.533
  • Dolar 32.5059
  • Euro 34.8109
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Pazar günü “Hayat Namazla Güzeldir” programının finali Diyarbakır’da yapılacak

Pazar günü “Hayat Namazla Güzeldir” programının finali Diyarbakır’da yapılacak
​Kuran Nesli Platformu tarafından her yıl gerçekleştirilen “Hayat Namazla Güzeldir” programının finali pazar günü Diyarbakır’da düzenlenecek.

Yaşları 7 ile 10 arasında değişen binlerce çocuğa başta namaz olmak üzere birçok alanda eğitimler veren Kuran Nesli Platformu, yoğun öğretim süreci sonunda programlara katılan çocuk ve ailelerine yönelik “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliği düzenliyor.

Diyarbakır’da gerçekleştirilecek etkinlik hakkında konuşan Kuran Nesli Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Şerif Kaçan, programı düzenlemelerindeki amacı ve etkinliğin içeriği konularında bilgi verdi.

Kaçan, “25 Eylül Pazar günü Hazreti Süleyman yerleşkesinde İnşallah ‘Hayat Namazla Güzeldir’ programı düzenleyeceğiz. Kuran Nesli Platformu olarak her yıl Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde 7-10 yaş arası çocuklarımıza namaz eğitimlerinden sonra final olarak böyle bir program gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“On binlerce çocuğumuz namazla tanıştı ve Rabbe kulluğu öğrendi”

Programı düzenlemelerindeki amaca değinen Kaçan, “Bilindiği üzere Peygamber Aleyhisselatu Vesselam ‘7 yaşında çocuklarınıza namazı öğretiniz’ diyor. Bizde bu programın amacı olarak çocuklarımızı 7 yaşında namaza başlatmak, Allah’a kulluğu öğretmek ve çağımızın getirmiş olduğu kötülüklerden muhafaza edip namaz kalesi içerisine yerleştirmekle beraber gelecek nesillerimizi de muhafaza etmektir. Bu münasebetle yıllardır gerçekleştirdiğimiz programlarla ciddi manada verim aldık. Binlerce belki on binlerce çocuğumuz namazla tanıştı ve Rabbe kulluğu öğrendiler. İnşallah bundan sonrada bu tür programlarımız devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Etkinliğin içeriği hakkında bilgi veren Kaçan, düzenlenecek programa tüm Diyarbakırlıları davet etti.

Kaçan, “Bu hafta sonu yapacağımız programı, her etkinliğimizde olduğu gibi Allah’ın kelamı ile başlayıp bereketlendireceğiz. Çocuklarımız namaz kılacak, sertifika alacak ve ilahiler seslendirecekler. Bu şekilde çocuklarımızın başarmış olduğu güzel ahlakı diğer çocuklarımız ve ailelerinin de böyle bir programa dahil olmasını istiyoruz. Bu münasebetle Diyarbakır’daki tüm halkımızı pazar günü saat 16.00’da Hazreti Süleyman yerleşkesine davet ediyoruz.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55