,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Pazar esnafı zamlardan şikayetçi

Pazar esnafı zamlardan şikayetçi
Bayram nedeni ile şehir merkezinin en işlek caddelerine kurulan tezgâhlarda satış yapmaya çalışan Adıyamanlı esnaf, işlerin durgunluğundan şikâyetçi.

Bayrama üç gün kala tezgah açan Adıyamanlı esnaf, zamların artması ve doların yükselmesi nedeniyle önceki bayrama göre satışlarının yarıya düştüğünü söyledi.

Çocuk malzemesi ve oyuncaktan giyime, mutfak malzemesinden bayram şekerine, kurban için satılan bıçaklardan gıda malzemesine kadar birçok ürünün satıldığı geçici pazarlarda vatandaşlar bütçelerine uygun alış veriş yapmak için tezgâh tezgâh geziyor. Esnaf fiyat yüksekliğinden dolayı satışların istenen düzeyde olmadığından şikâyet ederken, vatandaşlar da ürünlerin pahalı olmasından dolayı rahatlıkla alış veriş yapamamaktan şikâyetçi.

Zamların alım güçlerini olumsuz etkilediğini belirten Yusuf Polat isimli vatandaş, "Bayram sevinç, mutluluk, kardeşlik demektir. Kurban Bayramı varlık ve yokluk nedir bilen insanlar için çok anlam ifade eder. Zamlardan dolayı belki herkes kurban kesemeyecektir. İnşallah onlarda gelecek sene kesecek bir güce sahip olurlar." ifadelerini kullandı.

Satışların geçen yıla oranla düştüğünü dile getiren yine de haline şükreden Eren Yıldırım isimli çorap satıcısı, iki gün boyunca dışarıda kalarak satış yapacaklarını söyledi.

"Zamlar bizi vuruyor"

Mehmet Altındal isimli pazarcı esnafı ise, "Zamlar bizi çok etkiledi. Bir durgunluk var. Geçen bayram daha iyiydi satışlarımız. Bu bayramda bir yandan zamlar bir yandan dolar bizi vuruyor." dedi.

"İşlerimiz bu aralar çok durgun eski bayramlar daha iyiydi" diyen ayakkabı satıcısı Mustafa Miraç Bayrak da, "Dolardan dolayı her şeyin fiyatı uçmuş durumda. Üç gün boyunca burada dışarıda olacağız eve gitmiyoruz ama umduğumuz işi bulamıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bayrama üç gün kala tezgâhlarımızı kuruyoruz"

İbrahim Halil Dağcı, "Bayrama üç gün kala tezgâhlarımızı kuruyoruz. İşler geçen seneye göre kötü, dolar yükselince malzemenin de fiyatı arttı. Vatandaş elini cebine atmaya korkuyor. Ortağım ile beraber bayram harçlığımızı çıkarmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Zamlar bizi yüzde yüz etkiledi." Ramazan Uludağ isimli satıcı ise şöyle devam etti: "Satışlarımız geçen seneye oranla yüzde elli düştü. Millet kesinlikle malzeme almaya yanaşmıyor ekonomik sıkıntılardan dolayı. Böylece bizler de mağduriyet yaşıyoruz. Çarkımızı bir şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz."

İşlerin bu bayram fazla iyi olmamasından yakınan Murat Fırat, "Dolara gelen zam malzeme fiyatlarının artmasına neden oldu. Bundan dolayı müşteriler fiyatı yüksek buluyor ve alış veriş yapmaktan çekiniyor." dedi.

Öte yandan bayram hakkında duygularını paylaşan Bahar Öksüz ve Elif Sara isimli küçük kız çocukları ise, "Bayramın güzel geçmesini istiyoruz. Herkesin bayramın güzel olsun. Çocuklar üzülmesin, anne ve babalar iyi olsun." diyerek temennilerini ifade ettiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55