,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2487.739
  • Dolar 32.5521
  • Euro 34.6789
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Pazar esnafı: Yeni yüzyılda tarıma daha çok önem verilmeli

Pazar esnafı: Yeni yüzyılda tarıma daha çok önem verilmeli
Yeni yüzyılda tarım alanında beklentilerinin olduğunu dile getiren Ankaralı pazar esnafı, devletin tarıma daha çok önem vermesi gerektiğini söyledi.

 

Ankaralı pazarcılar, Türkiye’nin ikinci yüzyılında tarım ile ilgili beklentilerini İLKHA muhabirine anlattı.

Pazar esnafı olarak şikayetlerini dile getiren Ankaralılar, çiftçilere destek verilmesini istedi

Pahalılıktan dolayı tarım yapılamadığını dile getiren Muhammed Eren Erdem, "Devletin tarım konusunda çiftçiye biraz da olsa ikram etmesi lazım. Piyasayı düşürmesi lazım. Eğer düşmez ise millet kötü duruma düşer. Devletin tarıma destek vermesi lazım." dedi.

"Çiftçinin zorlandığı konu mazottur"

Emin Biçer

Yeni yüzyılda tarımdan beklentilerini dile getiren pazar esnafı Emin Biçer, "Tarım ürünleri ucuz olsa halkımız yese daha iyi olur. Çiftçinin zorlandığı konu mazottur. Mazot ucuz olursa çiftçi de kazanır. Yıllardır bu işin içerisindeyim. Önceden 100 liraya pazar alışverişi yapılırken şimdi 100 liraya bir karpuz alamıyorlar. Geçen biri geldi ‘bir kilo karpuz ver’ dedi. ‘Param yok alamıyorum’ dedi. ‘Pazarcı kazanıyor’ diyorlar. Artık pazarcıda kazanmıyor. Biz 7 liraya alıp 8 liraya satıyoruz. Anca kendimiz geçinebiliyoruz. Devletin tarıma ve çiftçiye destek vermesi lazım." ifadelerini kullandı.

"Geçen seneye göre yüzde 100 fiyat artışı var"

18 senedir pazarcılık yaptığını belirten Mustafa Bora, şu ifadelere yer verdi:

"Hem pazarcılık yapıyorum hem de üretiyorum. Ürünleri direk üreticiden halka getiriyoruz. Ama bu sene durum gerçekten sıkıntı. Geçen seneye göre yüzde 100 fiyat artışı var. Tarımda kullanılan malzemelerde; tohum, fide, naylon ve mazot gibi her türlü etkende fiyatlar çok arttı. Geçen sene 10 dönüm domatese 10 bin lira harcanırken bu sene 30-40 bin lira para harcanıyor. Bu da çiftçiyi olur olmaz yoruyor. Çiftçi geçen sene işçiye 100 lira verirken bu sene 500 lira vermek zorunda. Devletin çiftçiye destek vermesi lazım. Tarım konusunda; mazot, gübre ve fide parası gibi her türlü desteği vermesi lazım. Tarımın ilerleyebilmesi için devletin destek vermesi lazım. Geçen sene Kazan’da ekim yaparken bu sene ekim yapamıyoruz fiyat artışından dolayı." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55