,
  • BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği bir ilke imza attı

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği bir ilke imza attı
Görme engelli çocukların hayal gücüyle tasarladıkları ‘Parıltı’ oda parfümü lansmanı ev dekorasyon merkezi addresistanbul’da gerçekleşti.

Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği'nin Liv Hospital Klinik Aromaterapi uzmanı Aslı Yazıcıoğlu desteğiyle görme engelli çocuklarla birlikte tasarladıkları ‘Parıltı’ oda parfümü bir ilke imza attı.

Kokunun ilham verici ve şifalandırıcı gücünden yola çıkarak 7-17 yaş arası Parıltı çocukları hayal ettiler, çalıştılar ve başardılar.Hayallerinin kokusunu yaratan çocuklar portakal, turunçgil, tarçın, gül, yasemin, misk, adaçayı gibi kokulardan uyarlayarak oluşturdukları oda parfümünü ev dekorasyon merkezi addresistanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen lansmanda tanıttılar.

Özlem Süer ve Ayşe Arman Parıltı Çocuklarını Yalnız Bırakmadı

addresistanbul ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Parıltı’ oda parfümü lansmanında ünlü modacı Özlem Süer ve Ayşe Arman da gerçekleştirdikleri söyleşi ile çocuklara destek oldular.

Görme engelli parıltı çocuklarının tasarladıkları oda parfümünü çok beğenen Özlem Süer ve Ayşe Arman çocuklar ile yakından ilgilendi.

Ayşe Arman; Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği Başkanı Hale Bacakoğlu, başkan yardımcısı Neşe Gönül, derneğin gurur kaynaklarından Duygu Kayaman ve Parıltı Derneği çocuklarıyla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Parıltı çocuklarının oda kokularını oluşturma süreçlerini,kokuları seçerken neler hissettiklerini, nasıl bir koku yarattıkları üzerine Parıltı çocuklarına sorular yöneltti.

Parıltı çocuklarından Çağrı; ‘ Kokular bana anılarımı hatırlatıyor. Hiç görmediğim bir nesneyi veya bir kişiyi kokusundan tanıyabiliyorum. Bu proje beni çok heyecanlandırdı çünkü hissettiklerimizi bu parfümle herkese biraz olsun anlatabileceğiz.’ dedi.Zehra; ‘ Görmesem de kokular, zihnimde o şeylerle ilgili canlandırma yapmama yardımcı oluyor. Koku bizim için önemli, umarım herkes bizim kadar beğenir.’ diyen çocuklar kendileri gibi görme engeli bulunan arkadaşlarına yardım edecek olmanın mutluluğunu da yaşadıklarını dile getirdiler.

‘Parıltı’ oda parfümünü tanıtan çocuklar anlamlı konuşmaları ile herkese azmin ve hayal gücünün zaferini göstermiş oldu. Lansman sonunda desteklerinden dolayı Liv Hospital, addresistanbul, Ayşe Arman ve Özlem Süer’e plaket verildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55