,
  • BIST 9523.49
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Pandemi nedeniyle ciğer fiyatlarında büyük bir artış yaşandı

Pandemi nedeniyle ciğer fiyatlarında büyük bir artış yaşandı
Pandemiden dolayı ciğer fiyatının kırmızı et fiyatını geçtiğini belirten kasaplar, bu nedenle alım gücü düşen vatandaşların ciğer alamaz hale geldiğini belirttiler.

Batman’da sakatat fiyatlarındaki artışlarla kilosu yaklaşık 60 lirayı geçen ciğer, kilosu 50-53 lira aralığında satılan kuzu etini solladı.

Yaşanan rağbetten dolayı ciğer fiyatında büyük bir artış yaşanırken, vatandaşlar neredeyse ciğer bulmakta zorlanıyor. Kasaplarda ciğer kilosu 60 TL’yi aşmasıyla alım gücü düşen vatandaşlar beyaz et tüketmeye yöneldi.

Hayvan kesiminde yaşanan düşüş nedeniyle sakatatın azaldığını ve bunun talebi karşılayamamasına yol açtığını ifade eden kasaplar, bu yüzden ciğer fiyatının yükselişe geçmeye başladığını kaydetti.

“Çoğu kebapçı ciğer tüketiyor”

Ciğere yoğun bir talebin olduğuna işaret eden kasap Mehmet Emin Günay, “Havaların soğumasıyla kuzu ve dana ciğerine talep artışı yaşanıyor. Batman’daki çoğu kebapçı ciğer tüketiyor. Kuzu ve dana etinin kilosunu 50 liradan satarken ciğerin kilosunu 60 liradan satıyoruz. Pandemiden önce kuzu ciğerini 48 liradan satarken şu anda 60 liraya bile yetiştiremiyoruz. Kuzu ve diğer büyükbaş hayvanların kesimlerinde azalma olduğundan ciğer fiyatlarının artmasına neden oluyor. Diyarbakır ve Bismil’den bile Batman’a ciğer almaya gelenler oluyor. Pandemi sürecinin bitmesiyle inşallah hayvan kesimleri çoğalır da fiyatlar eskisi gibi düşer.” diye konuştu.

“Ciğere talep çok yüksek olduğundan yetiştiremiyoruz”

Batman’daki lokantaların yüzde 60-70’ini ciğercilerin oluşturduğunu belirten kasap Mehmet Mahfuz Nas ise şunları söyledi:

“Pandemi nedeniyle vatandaşlar zaten sıkıntı içerisinde. İnsanlarımızın ciğere rağbeti artmış durumda. Kasaplar da hayvan kesiminde sıkıntı yaşamaktadır. Kasaplar da bu süreçte ne yapacağını bilemiyor. Batman’daki lokantaların yüzde 60-70’ini ciğerciler oluşturuyor. Şu anda ciğere talep çok yüksek olduğundan yetiştiremiyoruz. Düşünün kırmızı etin kilosu 50 lirayken ciğerin ise 60 ile 65 liraya dayandı.”

“Ciğerin fiyatı kırmızı eti geçti”

Pandemiden dolayı hayvan kesimlerinde azalma olduğunu söyleyen Nas, “Pandemi nedeniyle hayvan kesimleri azaldı. Kesimler az, talep de yüksel olunca fiyatlar yükseliyor. Daha önce ciğer 30 liraydı, kırmızı et 40 liraydı ama şu anda ciğerin fiyatı kırmızı eti geçti ve daha da yükseleceğe benziyor. Tüketim var ama ihtiyacı karşılayacak hayvan kesimi yok.” dedi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55