,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Özgür Kudüs Platformundan "Siyonizme Öfke Cuması" çağrısı

Özgür Kudüs Platformundan "Siyonizme Öfke Cuması" çağrısı
Özgür Kudüs Platformu Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörü Fikri Karavil, 21 Temmuz günü Cuma namazı sonrasında yapılacak "Siyonizme Öfke Cuması" gösterilerine katılım çağrısında bulundu.

Özgür Kudüs Platformu Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörü Fikri Karavil, Siyonistlerin Mescid-i Aksa'da işledikleri cinayetler ve Cuma namazını engellemelerine ilişkin yaptığı açıklamada, düzenlenecek kitlesel gösterilere katılım çağrısında bulundu.

Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'da Cuma namazını engellemesi ve 3müslümanı şehid etmesine ilişkin açıklama yapan Özgür Kudüs Platformu Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörü Fikri Karavil, 21 Temmuz günü Cuma namazı sonrasında yapılacak "Siyonizme Öfke Cuması" gösterilerine katılım çağrısında bulundu.

Özgür Kudüs Platformu Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörü Fikri Karavil tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Siyonist terör şebekesi İsrail,  gerçekleştirdiği zulüm, vahşet ve katliamlarına bir yenisini daha ekledi ve 3. Harem-i Şerif olarak kabul edilen Mescid-i Aksa’da üç müslümanı katletti. Ancak bu kez pervasızlığını daha da ilerletti ve mescidi ibadete kapattığı gibi kara bir gün olarak ifade edilebilecek bir Cuma yaşattı. Zira çok uzun bir aradan sonra Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılınamadı. Bu durum İslam ümmeti açısından asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu pervasızlığın bir sonraki aşaması bu kutsal mekanı tamamen işgal edip hakimiyet kurmaktır. Zira uzun zamandır bazen mekanın bir kısmını, bazen kimi zaman dilimlerini işgal etme teşebbüsünde bulundu ve her geçen gün daha pervasız adımlar atmakta idi. İşte bu son olay, adımların çok daha ileri uzatıldığının bir göstergesi oldu. Aslında İsrail her bir adım sonrasında İslam ülkelerinin ve ümmetin cılız seslerinden cesaret aldı. Bu cesareti ona bahşeden müslümanların ta kendisidir. Zira ümmet o kadar gaflet ve tefrika içerisindedir ki, yanı başındaki İsrail vahşetini görememekte ve ölüm sessizliğine bürünmektedir. Bu sessizlik devam ettiği taktirde, Mescid-i Aksa’nın tamamen işgal edileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle ümmetin birer ferdi ve sorumluluk sahibi müslümanlar olarak buna bir tepki verilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Özgür Kudüs Platformu olarak tüm üye ve kurumlarımızı 81 ilde Cuma günü Siyonizme öfke Cuması programlarını organize etmeye, tüm halkımızı da Siyonizme karşı tavrını ortaya koyarak Cuma eylemlerine destek olmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle 21 Temmuz günü Cuma namazı sonrasında bir başka haremimiz olan Ulu Cami önünde basın açıklaması gerçekleştirilecektir. Tek ses, tek yürek ve israil’in en büyük korkusu olan vahdet tablosu ile haykırmak üzere tüm duyarlı halkımızı bu basın açıklamasına davet ediyoruz."

Karavil, yaptığı açıklamanın sonunda, "Ayrıca ümmetin hassasiyetini arttırmak ve işgalci Siyonistlere karşı büyük bir tepkisellik oluşturmak üzere tüm sosyal medya kullanıcılarını 60 ülkede başlatılan hashtag çalışmasına davet ediyoruz. Ses ne kadar yüksek olursa, İsrail’in korku ve tereddüdü o kadar artacaktır. Bu gerçek asla unutulmamalıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55