,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Özgür-Der'den Türkiye'nin HTŞ’yi 'terör örgütü listesi'ne almasına tepki

Özgür-Der'den Türkiye'nin HTŞ’yi 'terör örgütü listesi'ne almasına tepki
Türkiye'nin Heyet’ut Tahrir’uş Şam’ı terör listesine dahil eden kararın Resmi Gazete’nin 31 Ağustos tarihli nüshasında yer aldığı belirten Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, bu kararının basirete aykırı olduğunu söyledi.

​Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Türkiye'nin Heyet’ut Tahrir’uş Şam’ı 'terör örgütü listesi'ne almasına tepki gösterdi.

Suriye’nin İdlib ve çevresinin büyük bölümünü kontrol eden HTŞ’yi terör listesine dahil eden kararın Resmi Gazete’nin 31 Ağustos tarihli nüshasında yer aldığı belirten Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, bu kararının basirete aykırı olduğunu söyledi.  

Kaya, son düzenlemeyle Türkiye’nin HTŞ’yi daha önce terör örgütü listesinde tanımladığı El Nusra örgütünün güncel hali olarak tanımladığını ifade etti.

HTŞ'nin el Kaide ile irtibatını kestiğini hatırlatan Kaya, "Savaşçılarının tamamını yakını Suriyelilerden oluşan HTŞ’nin bugüne kadar terör örgütü olarak tanımlanmayı hak edecek hiçbir eylemi bilinmiyor. Ayrıca temel gerekçe olarak gösterilen ve emperyalistler nezdinde çok tehlikeli kabul edilen el-Kaide ile irtibatını kestiğini de ilan etmiş durumda. Buna rağmen HTŞ’nin terör örgütü şeklinde tanımlanması tamamen küresel güçlerin dayatmalarının bir neticesidir." dedi.

Kaya açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:  "ABD açısından da bu durum doğal çünkü Amerikan devleti de İslami hareketlerin tümünü terör örgütü olarak tanımlama hususunda gayet iştiyaklı. Nitekim İhvan’ın dahi bu kapsama alınması için ABD senatosunda görüşmeler yapıldığı biliniyor. 

Türkiye’nin tutumu ise bariz çelişki ve zaaflar içeriyor. Bir yandan İdlib’in rejim saldırısına karşı savunulacağını söyleyip, aynı anda bölgenin en büyük savunma gücünü terörist olarak tanımlamak tam bir tezat teşkil ediyor.

Üstelik de her vesileyle kendisinin de küresel bir saldırıya maruz kaldığını ama baş eğmeyip direneceğini haykıran bir ülkenin bu tür dayatmalar karşısına acziyet göstermesi çok ciddi bir açmaz oluşturuyor."

Kaya, Türkiye’nin aldığı bu kararın saldırganları cesaretlendirme ve en kritik döneminde Suriye direnişine zarar verme potansiyeli taşıdığının altını çiziyor; ne hukukla, ne akılla ne de vicdanla bağdaşır bu yanlıştan geri dönülmesini gerektiğini hatırlatıyoruz." şeklinde konuştu.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55