,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 23 °C

Özgecan davasındaki "cinsel saldırı" cezası bozuldu

Özgecan davasındaki "cinsel saldırı" cezası bozuldu
Mersin’in Tarsus ilçesinde 2 Kasım 2015 tarihinde kaçırıldıktan öldürülen Özgecan Aslan davasıyla ilgili Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararını açıkladı. Yargıtay, 'cinsel saldırı' suçunu delil yetersizliğinden dolayı düşürdü.

Mersin’in Tarsus ilçesinde kaçırıldıktan sonra öldürülen Özgecan Aslan davasıyla ilgili Yargıtay kararını açıkladı. Yargıtay, 'cinsel saldırı' suçunu delil yetersizliğinden dolayı düşürdü.

Mersin’in Tarsus ilçesinde 2 Kasım 2015 tarihinde kaçırıldıktan öldürülen Özgecan Aslan davasıyla ilgili Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararını açıkladı. Yargıtay, 'cinsel saldırı' suçunu delil yetersizliğinden dolayı düşürdü.

Yargıtay, Ahmet Suphi Altındöken ile kendisine yardım eden babası ve arkadaşının 'adam öldürme' suçundan dolayı ağırlaştırılmış müebbet kararını onadı.

Daha önce Yerel Mahkeme, Ahmet Suphi Altındöken için 'cinsel saldırı' suçundan dolayı 24 ay hapis cezası vermişti. Yargıtay bu kararı delil yetersizliği nedeniyle bozdu.

Yargıtay kararında: "Maktulenin cesedi üzerinde yapılan otopsi ve inceleme sonuçları ile dosyada mevcut delillere göre sanık Fatih’in savunmasının aksine maktuleye cinsel saldırıda bulunduğuna ilişkin mahkûmiyetine yeterli her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı anlaşıldı." ifadelerine yer verildi.

Kararda: "TCK’nın (cinsel saldırı suçlarını düzenleyen) 102-2. maddesi ile belirlenen temel ceza, suçun beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı insanların toplu yaşadığı ortamların sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle işlendiği gerekçesiyle aynı kanunun 102-3 (a) ve (e) bentleri uygulanmak suretiyle artırılmış ise de; maddenin gerekçesine bakıldığında suçun yetiştirme yurdu, ceza infaz kurumu, öğrenci yurdu, okul pansiyonu ve hastane gibi insanların toplu olarak bir arada yaşama zorunluluğunda bulunduğu ortamların sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle işlenmesi halinde (e) bendi ile artırım yapılabileceği; somut olayda sanığın cinsel saldırı eylemini gerçekleştirdiği kabul edilen minibüsün insanların toplu olarak bir arada yaşama zorunluluğunda bulunduğu ortamlardan sayılamayacağı, bu nedenle (e) bendinin uygulama koşullarının bulunmadığı (yerel mahkeme kararında) gözetilmemiştir."  denildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55