,
  • BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Öz-Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan’dan piknikçilere uyarı

Öz-Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan’dan piknikçilere uyarı
Yazın gelmesiyle birlikte mesire ve piknik alanlarında mangal yapmak isteyen vatandaşlara uyarıda bulunan Öz-Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, mangal ateşinin düzgün bir şekilde söndürülmesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz sene küresel ısınmanın da etkisiyle dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye genelinde de büyük orman yangınları olmuştu. Yazın gelmesiyle birlikte mesire ve piknik alanlarında pikniğe gitmek isteyenlere uyarıda bulunan Aslan, mangal ateşinin düzgün bir şekilde söndürülmesi gerektiğini aksi halde rüzgârın da etkisi ile oluşacak bir kıvılcımın telafisinin imkânsız sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

Yakılan ateşin söndüğünden emin olunması gerektiğini söyleyen Aslan, “Vatandaşımız tatil günlerinde pikniklere gitmeyi sever, fakat ormanlarımızda yapılan pikniklerde vatandaşımızın çok dikkatli olması gerekiyor. Öncelikle halkımız mangal ateşinin söndürüldüğünden emin olması gerekiyor, piknik yapıldıktan sonra piknik yapılan alanın temizlenmesi, cam ve yanıcı hiçbir şey bırakılmaması gerekir.” dedi.

Camların ve izmaritlerin dışarıya atılmaması gerektiği uyarısında da bulunan Aslan, devamında şunları söyledi:

“Piknik ve orman çevrelerine vatandaşlar araçlarında giderken camlarından sigara izmariti atmaması gerekiyor. Rüzgârın etkisi ile bir kıvılcım telafisi imkânsız sonuçlara dönüşe biliyor. Yanan bir yer 40-50 yılda eski haline anca gelebiliyor. Bir çam fidanı 50 kişinin karbondioksitini temizleyen değerli bir varlığımızken anlık bir ihmal yüzünden canlarımızdan kopmamız çok kötü olacaktır. Yangınların insan kaynaklı oluşma sebebi yüzde 86 biz insanoğlu olarak bunu en aza indirebiliriz. Ormanlarımız kış mevsiminin çetin geçmesinden dolayı çok fazla yer bitkisi oluşmuş durumda. Şu an ormanlarımızın içinde insan boyu otlar bulunuyor. En ufak bir ihmalle önü alınamayacak yangınlar çıkar.”

Doğaya zarar vermenin ihanet olduğunu belirten Aslan, “Piknik alanlarında belirlenen yerlerin haricinde yakılan ateş anlık olarak rüzgâr sayesinde farklı yerlere uçarak yangına sebebiyet verir. Piknik alanlarına gidenler mutlaka yanlarına çöp poşeti alarak tıpkı evlerinde olduğu gibi piknik alanındaki çöpleri çöp poşetlerini atmaları gerekmektedir. Özellikle pikniğe giden kişilerin mangal kömürünü yanında götürmesi gerekmektedir, ben dalları kırar, ateş yakarım mantığı yeşil vatanımıza ihanettir.” şeklinde belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55