,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Oturakçı pazarı esnafı: "Çalışmalar olumlu fakat tedbirler yetersiz"

Oturakçı pazarı esnafı: "Çalışmalar olumlu fakat tedbirler yetersiz"
Adıyaman'da tarihi Tuz Hanı'nın restorasyonu için başlatılan çalışmalarda yeteri kadar tedbir alınmadığını dile getiren Oturakçı pazarı esnafı, yetkililere çağrıda bulundu.

2012 yılından bu yana devam eden çalışmalar neticesinde Tuz Hanı çevresindeki hak sahipleri ile varılan anlaşmada sona gelindi. Bir dönem hem han hem de otel olarak kullanılan Tuz Hanı, daha sonraları Hayvan Pazarı olarak kullanılmaya başlanmıştı.

İl Özel İdaresi bütçesinden 10 milyon TL ile restore edilecek tarihi yapının bir milyon TL'sini İpekyolu Kalkınma Ajansı karşılayacak.

İki yılda tamamlanması planlanan han'ın restore çalışmaları hakkında konuşan han'ın çevresinde bulunan esnaf, restore edilecek olan han'ın kendileri için büyük bir kazanım olacağını ancak çalışmalarda yeteri kadar tedbir alınmamış olmasından dert yakınarak yetkililere seslendiler.

Yıllardır bu pazarda esnaflık yaptığını söyleyen Abuzer Akgün, "Öncelikle burada gerekli tedbirlerin alınması ve güvenlik şeridinin çekilmesi lazımdır. Burada bizi en çok rahatsız eden durum yıkımdan dolayı oluşan tozdur. Belediyeyi, Sağlık İl Müdürlüğü'nü arıyoruz kimse ile görüşemiyoruz. Biz ne şehirde ne de köyde yaşadığımızı biliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Han'ın bize faydası olacak ama şimdi zarar ediyoruz"

Gazi Tunç isimli esnaf, han'ın restore edilecek olmasının güzel bir gelişme olduğunu ancak gerekli çalışmaların yapılmadan önce gerekli tedbirlerin alınmasının gerektiğini dile getirdi.

Tunç daha sonra, "Tüm esnaf toz duman içerisinde kalmış durumda. Gerekli emniyet tedbirleri alınmamış. Yıkım yapıldığı zaman o tozun tamamı üzerimize geliyor. Eşyalarımız toz içerisinde kalıyor. Müteahhidi iki üç defa uyardık bizi dinlemedi. 153'ü defalarca aradık bizimle ilgilenilmedi. Belediye başkanına ulaşamıyoruz. Bariyeler biraz daha yükletilse ve üzerine branda çekilse hiçbir sıkıntı olmaz. Adamların hesabına gelmiyor, sulama yap diyoruz sulamada yapmıyorlar." şeklinde konuştu.

Kemal Yıldız isimli esnaf da yapılan çalışmalar hakkında "Tuz Han'ının yıkımının başlaması güzel bir gelişmedir. Fakat yıkım sırasında oluşan toza yetkililerin bir çözüm bulması gerekiyor. Bizim şikâyetimizin nedeni, burada sulama yapılmaması, şerit çekilmemesi… gerekli tedbirlerin olmamasındandır. Bir haftadır iki tane küçük iş makinası ile yıkım yapmaya çalıyorlar. Bu şekilde olmaz. İstanbul'da 26 katlı binayı 2 saatte yıkımını yapıyorlar. Çünkü gerekli iş makinaları var. Bu iş el ile yapılacak bir iş değildir. Gerekli iş makinaları ile çalışma yapmaları gerekiyor. Biz yetkililerden bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Yoksa bizler de restore edilecek olan han'ın bize faydasının olacağını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Çalışmanın güzel gelişme olduğunu dile getiren Zeynal Ayaz, "Binayı restore etmeye çalışıyorlar ama bizi de mağdur ediyorlar. Toz, toprak içerisindeyiz. Malzemelerimiz hep toz içeresinde, işçiler gerekli tedbirleri almamış kendilerine ip bağlamayıp aşağı sarkıtıyorlar. Gerekli önlemlerin alınmasını bekliyoruz. Yukarıdan kopan malzemelerin birilerine değme ihtimali var." dedi.

Yıllardır bu pazarda esnaflık yaptığını söyleyen Hüseyin Genç ise şunları söyledi: "Çalışma var ama gerekli tedbir yoktur. Tedbir alınmadan yapılan çalışmaların bize zararı var. Eşyalarımız hep toz içerisinde kalıyor. Bu şekilde bir çalışma yapılmaz. İnsan arkadaşını düşünmelidir. 2 kuruş faydası olacak bir iş için7 kuruş zarar ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55