,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Otoparkın kapanması esnafı iş yapamaz hale getirdi

Otoparkın kapanması esnafı iş yapamaz hale getirdi
Batman esnafı ve vatandaşlar, çarşıda otopark sorunu yaşıyor. Otopark sorununun büyük mağduriyetlere yol açtığı ilde, var olan tek çok katlı otoparkın da aylardır kapalı olması özellikle esnafı iş yapamaz hale getirdi.

Ciddi anlamda park sorunu yaşayan Batman çarşı esnafı, ilin ilk ve tek otoparkının da tadilat gerekçesiyle üç aya yakındır kapalı olması nedeniyle iş yapamaz hale geldi.

Batman esnafı ve vatandaşlar, çarşıda otopark sorunu yaşıyor. Otopark sorununun büyük mağduriyetlere yol açtığı ilde, var olan tek çok katlı otoparkın da aylardır kapalı olması özellikle esnafı iş yapamaz hale getirdi. Tadilat gerekçesiyle üç aya yakındır otoparkın kapalı olmasına tepki gösteren esnaf, hem kendilerinin hem de müşterilerin arabalarını park edecek yer bulamadıklarını, bu durumun büyük mağduriyetlere yol açtığını belirtiler.

Yetkilileri göreve çağıran esnaf, otoparkın bir an önce faaliyete geçerek mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

“Park yeri bulamıyoruz”

Otoparkın kapatılmasının büyük mağduriyet oluşturduğunu belirten esnaf Mehmet Sıddık Çiftçi, “Çok katlı otopark 20 yıl önce ihtiyaç olacak öngörüsüyle yapılmış. Ama şu anda daha çok ihtiyaç olmasına rağmen yaklaşık 3 aydır kapatılmış, tekstile verilmesi düşünülüyormuş. Esnaf mağdur, vatandaşlar, esnaf park yeri bulamıyor. Burası Batman’ın merkezidir. Şu anki otopark büyüklüğünde iki adet daha otopark yapılsa yine yetmez. Bunun kapatılması akıl kârı değil. Otopark valiliğe aittir. Bu kabul edilemez. Esnafa, vatandaşlara haksızlık yapılmaması gerekir. Zaten çarşıda park sorunu var. Bir de otoparkın kapatılması büyük bir mağduriyete neden olur. Otopark büyük bir ihtiyaçtır.” dedi.

“Araçları park edecek yer bulunamıyor”

Aylardır kapalı olan otoparkın ivedilikle tekrar hizmete açılmasını istediklerini vurgulayan esnaflardan Faruk Akyol, “Çok katlı otoparkın tekrar açılmasını istiyoruz. Biz esnaf olarak mağduruz. Müşteriler arabalarını park edecek bir yer bulamıyorlar. Otoparkın yine otopark olarak hizmet vermesini istiyoruz. Kendi arabamızı dahi park edecek bir yer bulamıyoruz, müşterilerimiz nasıl bulsunlar? Batman’da park sorunu var. Bu sorunun bir an önce giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

“Otopark sıkıntısından iş yapamıyoruz”

Yetkililerden otopark sorununa çözüm bulmasını beklediklerini ifade eden esnaf Emrah Başaran ise şunları söyledi:

“20 yıllık esnafım. Otoparkın kapalı olmasından dolayı müşterilerimiz gelmiyor. Arabası olan tüm arkadaşlarımız otoparkın olmayışından şikâyetçidir. Mevcut otoparkın tekrar hizmete açılmasını istiyoruz. Gerekli yerlere de arkadaşlarla beraber dilekçelerimizi de vereceğiz. İnşallah en kısa zamanda açılır. Batman’da otopark sayısının az olması nedeniyle iş yapamıyoruz. Birçok müşteri geliyor, ama arabalarını park edecek yer bulamadıkları için tekrar geri gidiyorlar. O yüzden iş yapamıyoruz. Bu soruna artık bir çözüm bulunmasını istiyoruz.”

“Otopark sorununa çözüm bulunsun”

Otoparkın kapalı olmasına tepki gösteren bir diğer esnaf Metin Uslu, “Zaten otopark sıkıntımız vardı, bu sefer de çok katlı otopark kapatılmış. Otopark sorununa bir çözüm istiyoruz. Çok katlı otopark buranın yükünü biraz hafifletiyordu. O da olmadığı için mağduriyetimiz artıyor. Çok katlı otoparkın hizmete girmesini istiyoruz. Kimse çarşıya gelemiyor. Bazı yollar trafiğe kapatıldı. Araçlar gelemiyor, mağduriyet yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Valinin buna çözüm bulmasını istiyoruz”

Batman merkezde çok sayıda otoparkın açılması gerektiğini söyleyen Abdurrahman Balcı, “Gülistan Caddesinde esnafım. Zaten işler durgun, arabalar da çarşıya gelmese ayrı bir sorun olacak. Otoparkın kesinlikle kapatılmasını istemiyoruz. Bizler artı otoparkların açılmasını istiyoruz. İnsanlar arabalarıyla çarşıya inmediği zaman esnaf perişan oluyor. Esnaf olarak yarım saat park yeri arıyoruz. Otoparklarımız kısıtlıdır. Ciddi sıkıntımız var. Valinin buna el atmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgi görüştüğümüz İl Özel İdaresi yetkilileri, aylardır kapalı olan otoparkın tadilatta olduğunu belirterek tadilatın bitmesiyle kısa sürede tekrar hizmete açılacağını kaydettiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55