,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 23 °C

Otogarlarda bayram hareketliliği başladı

Otogarlarda bayram hareketliliği başladı
Batman Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Kurban Bayramı hareketliliği yaşanıyor. Bayramı memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar otogarda hareketlilik oluşturmaya başladı.

 

Firma yetkilileri, eski bayram ve tatil dönemlerinde yaşanan haraketliliğin ise pandemiden bu yana henüz istenilen düzeyde oluşmadığını söyledi.

Akaryakıttaki yükseliş nedeniyle bilet fiyatlarını artırmak zorunda kaldıklarını, bu durumun ise işlerini olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan firmalar, eskisi gibi iş yapamadıklarını anlattı.

Firma yetkilisi Vedat Çelik, İLKHA muhabirine, salgından sonra ilk defa bir bayram yoğunluğu yaşadıklarını söyledi.

Otogarlarda bayram hareketliliği başladı

Vedat Çelik

“Akaryakıtta KDV kaldırılsın”

Dokuz günlük bayram tatili, uçak biletlerindeki yükseliş ve sefer sayılarındaki kısıtlamanın otogarda bayram yoğunluğunun yaşamasına sebep olduğunu aktaran Çelik, “Batman’da dönüşlerimiz çok yoğun ama gidişler nadir. Dönüşler tam anlamıyla bir bayram yoğunluğu bize yaşatıyor. İşlerimizin iyileşmesi için devletin ekonomik iyileştirmeler yapması faydalı olacaktır. Özellikle akaryakıttaki KDV’nin kaldırılması, bilet fiyatlarını düşürür ve sefer sayılarımızı artırır.” dedi.

Yaklaşık 30 yıldır sektörde olduğunu aktaran firma yetkilisi Burhan Örü ise son iki senede tükenme aşamasına geldiklerini ifade etti.

Otogarlarda bayram hareketliliği başladı

Burhan Örü

“Eskisi gibi kimse tatile gidemiyor”

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın kendilerini iş yapamaz hale getirdiğini dile getiren Örü, şöyle devam etti:

“Mazottaki KDV belimizi büktü. Şu an gelen yolcuların tümü Kurban Bayramı için il dışından gelenlerdir. Bilet fiyatları çok yüksek olduğu için buradan kimse gidemiyor. Gidenlerde okul tatil olduğu için tatile veya çalışmaya giden birkaç gençtir. Artık eskisi gibi kimse ailesini alıp tatile veya akrabasını ziyarete gidemiyor.”

Otogarlarda bayram hareketliliği başladı

“Bilet fiyatları bize de yüksek geliyor”

Batman-İstanbul biletinin 650 lira olduğunu belirten Örü, “Asgari ücret alan bir insan ailesini mi geçindirsin, tatile mi gitsin? Bu fiyat bize de yüksek geliyor. Yetkililerden tek isteğimiz mazotta KDV oranını düşürmeleridir. Hiç olmazsa insanlar rahatlıkla seyahat edebilsin.” ifadelerini kullandı.

Otogarlarda bayram hareketliliği başladı

Veli Dağtekin

“Bilet fiyatları düşerse vatandaşlar rahatça seyahat edebilecek”

Daha önce otogarlarda bayram yoğunluğunun 20 gün öncesinden başladığını anımsatan bir diğer firma yetkilisi Veli Dağtekin ise şunları söyledi:

“Bayram öncesinde ek seferler açıyorduk. İnsanların mağduriyetini gideriyorduk. O insanlar ailelerine, bayram tatiline gidiyorlardı. İki yıldır yoğunluk var ama insanlar gidip gelemiyorlar. Dört çocuğu olan biri fiyat yüksekliğinden dolayı yolculuk yapamıyor. Otobüs firmalarının işlerinin açılması için mazot fiyatının düşmesini istiyoruz. Mazot fiyatı düşerse bilet fiyatları da düşecektir. Fiyatlar düşerse insanlarda seyahat edebilecektir.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55