,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

"Oruç tutmadığı için darp edildi" paylaşımına Şanlıurfa Valiliğinden yalanlama

"Oruç tutmadığı için darp edildi" paylaşımına Şanlıurfa Valiliğinden yalanlama
Şanlıurfa Valiliği, darp mağduru bir çocuğun fotoğraflarının paylaşılarak "oruç tutmadığı gerekçesiyle darp edildiği" paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığını belirten bir açıklama yayımladı.

Sosyal medya platformlarında darp mağduru bir çocuğun fotoğraflarının olduğu ve çocuğun oruç tutmadığı gerekçesiyle darp edildiği paylaşımı ile ilgili Şanlıurfa Valiliği açıklama yaptı.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Anılan olayla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda; olayın mağdurlarının ilimizde özel olarak faaliyet gösteren kurs eğitim merkezinde öğrenci olan R.Y (2009), M.A.K (2009) ve H.K.A (2009) olduğu; mağdurların fotoğraflarını eğitim merkezinde öğretmenlik yapan E.A.A isimli şahsın çektiği ve WhatsApp durumunda paylaştığı, arkadaşı olan N.M isimli şahsın da durumdan görerek fotoğrafları istediği ve  Twitter’da paylaştığı tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olarak Çocuk Şube Müdürlüğünce çok sayıda kamera kaydı araştırılmasına rağmen mağdur R.Y’nin çelişkili beyanlar verdiği anlaşılmış; yapılan mülakatta R.Y isimli mağdur M.A.K isimli arkadaşı ile şakalaştıklarını, şakalaşırken olayın kavgaya dönüştüğünü, sonradan pişman olup barıştıklarını, dershaneden kovulma korkusu ile böyle bir yalan söylediğini beyan etmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında ise "Olayın sosyal medya platformuna yansıdığı gibi oruç tutmama sebebinden kaynaklanmadığı emniyet ekiplerimiz tarafından aydınlatılmıştır. Yalan beyanda bulunan şahıslar hakkında, olayın fotoğrafını çekerek kamuoyunda manipülasyon yapan kurs merkezinin eğitmeni ve olayı sosyal medyadan paylaşan N.M hakkında yasal işlemler yapılmıştır. Özel eğitim merkezinin de kontrolleri ayrıca yapılarak merkezin ruhsatsız olmasından dolayı kurs merkezi mühürlenmiştir. Ayrıca bu olayı çarpıtarak kamuoyunda dezenformasyona neden olanlar hakkında da gerekli yasal işlemler yapılacaktır. İlimizde bu tür provokatif olaylara asla müsaade edilmeyeceği gibi, tüm vatandaşların huzur ve sükûn içinde yaşam sürdürmelerini sağlamak birinci önceliğimiz olacaktır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55