,
  • BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Örnek davranış! Vakitlerini kütüphanede geçiriyorlar

Örnek davranış! Vakitlerini kütüphanede geçiriyorlar
Bingöl'de boş vakitlerini faydalı şekilde değerlendirme adına il Halk Kütüphanesine gelen öğrenciler, sakin ve huzurlu buldukları bu ortamda kitap okuyarak, eğitimlerine katkı sağlamaya çalışıyorlar.

Bingöl'de boş vakitlerini İl Halk Kütüphanesinde geçiren öğrenciler, kitap okumayanların en iyi dosttan mahrum kaldıklarını söylediler.

Belediyenin kültür merkezinde bulunan ve her konuda binlerce kaynak eserin mevcut olduğu kütüphanenin yetkilileri ise herkesi boş vakitlerinde kitap okumak için kütüphaneye davet ettiler.

Van Yüzüncü yıl Üniversitesinde Ziraat Mühendisliği Bölümü okuduğunu belirten Ahmet Enön, haftada 3-4 defa kütüphaneye geldiğini söyledi.

Enön, "Kitap okumak ufkumuzu genişletiyor. Popüler kültürde olmayan şeyleri bize katıyor. 100 yıl öncesinde yaşanmış olayları görebiliyoruz. Popüler kültürde televizyon ve internet yüzünden günden güne gündem değişebiliyor. Kitaplarda bu yok. Daha derin ve daha iyi bir şekilde birikimle yükselebiliyoruz. Kitaplarda geçmiş zamandaki fikir ve bilgi kültürünü, ilme verilen değeri görebiliyoruz. Peygamberimize ilk gelen ayette 'Oku!' denmektedir. Kur'an-ı Kerim ve ekstra bu kitapları okuyarak kendimizi daha da geliştirebiliriz çünkü insan okumakla gelişir. Okuma olmazsa kısır bir döngü oluşur ve topluluklar sürü haline gelir. Sürü haline gelmekle beraber bugün içinde bulunduğumuz durum gibi ilim ve bilim bizden uzaklaşır. İnsanlar okumadıkça eser veremezler, eser veremedikçe körelme başlar, körelme oldukça da cahiliyet daha da artar." dedi.

"Kitap okumak insanlarla daha iyi iletişim kurmamıza yardımcı oluyor"

Kitap okumanın insanlarla daha iyi iletişim kurmasına vesile olduğunu bildiren 8'inci sınıf öğrencisi Gülsüm, şunları söyledi: "Genellikle çalışmak için kütüphaneye geliyorum. Kitaplar alıp okuyorum, faydalı oluyor. Kitap okumak çok faydalı bir şey. Fakat çok okunmadığını fark ettim. Tabi bu ülkemiz için üzücü bir durum. Kitap okumamız lazım. Konuşmamız gelişiyor, insanlarla olan iletişimimizi iyi kurarız. Allah okumamızı, bilgili olmamızı istiyor. Peygamber efendimiz de bilgiye önem vermiştir. Kitap okumayan arkadaşlarımızın insanlarla iletişimi zordur, derslerde pek başarılı olamazlar. Kitap okumadıkları için soru tarzlarını anlayamazlar. Bu yüzden de zararlarını görürler. Herkesin kitap okuması lazım. Kitap bir dosttur, dostsuz kalmayın diyorum."

Kitap okuyanların derslerdeki başarılarının arttığını ifade eden Aliye Kişi de "Buraya ders çalışmak için geliyorum ve her zaman kitap alıp okuyorum. TEOG'da yanlışlarım fazlaydı, onu az kitap okumama bağlıyorum. Paragraf sorularını hiç yapamamıştım. Onun için kitap okuma alışkanlığımın daha da fazla olması gerektiğini öğrendim. Yazılı notlarım ve denemelerim yükseldi." şeklinde konuştu.

Bingöl Halk Kütüphanesi Müdürü Muhammed İşlek ise kütüphanelerin her yaşta ve her seviyede insanın bilgi ihtiyacını ücretsiz olarak karşılayan kurumlar olduğunu söyledi.

İşlek, "5 bin 130 üyemiz, yıllık 62 bin civarında okuyucumuz var. İl Halk Kütüphanesi olarak 2016 yılında yaklaşık 62 bin kullanıcıya hizmet verdik. Tüm bölümlerimizde 5 bin 134 üyemiz var. 2016 yılında 5 bin 133 üyemize ve 18 bin 600 öğrenciye 33 bin civarında materyal hizmeti verildi. Halk kütüphanesi derlemeleri 3 yolla sağlanıyor. Birinci yol genel müdürlüğümüzün gönderdiği eserler, 2'nci yol yerelde alınan eserler, 3'üncü yol ise bağış yoluyla gelen eserler. Halk kütüphanemizde şu an 52 bin civarında kitabımız var. Bunun çoğu da güncel eserler. Özellikle son 5 yılda genel müdürlüğümüzün çabalarıyla çok ciddi bir eser girişi oldu. 52 bin civarında derlememiz var. Kitap dışında materyal olarak adlandırdığımız CD, DVD benzeri eserlerle beraber bin 100 tane de bunlar var." ifadelerini kullandı.

"Herkesi kütüphanemize bekliyoruz"

Herkesi kütüphanelerine davet eden İşlek, "Buradan ailelerimize de seslenmek isterim. Halk kütüphanemizde sessiz çalışma salonları mevcuttur. Rahat, ferah, temiz ve güvenli bir ortam mevcuttur. Burada ailelerimize çocuklarıyla beraber kütüphaneye gelip, hem kitap almalarını hem de iyi bir zaman geçirmelerini isteriz. Sizin desteğinizle ailelere seslenmek istiyorum." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55